Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 50 g cebuli, przekrojonej na pół
- 10 g oliwy z oliwek
- 50 g zielonej soczewicy, suszonej
- ½ łyżeczki majeranku, suszonego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 15 g koncentratu pomidorowego
- 400 g wody
- 5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1399.5 kJ / 334.5 kcal
- Białko
- 14.1 g
- Węglowodany
- 48.2 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Błonnik
- 9.6 g
- Sód
- 1274.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 Min
Aljotta (maltańska zupa rybna)
45 Min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 Min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 Min
Dal z brązowym ryżem i soczewicą
45 Min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 Min
Gulasz z soczewicy i warzyw korzeniowych
30 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 Min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 Min
Makaron z fasolką szparagową, tofu i cukinią
30 min