
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g marchewki pokrojonej na kawałki
- 50 g cebuli przekrojonej na pół
- 10 g oliwy z oliwek
- 50 g zielonej soczewicy, suszonej
- ½ łyżeczki majeranku, suszonego
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 15 g koncentratu pomidorowego
- 400 g wody
- 5 - 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 334.5 kcal / 1399.5 kJ
- Białko
- 14.1 g
- Tłuszcz
- 10.8 g
- Węglowodany
- 48.2 g
- Błonnik
- 9.6 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.7 g
- Sód
- 1274.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kaszotto gryczane z ciecierzycą, fetą i oliwkami
40 min
Cytrynowa potrawka z ciecierzycy i ryżu
50 min
Sałatka z soczewicą, suszonymi pomidorami i oliwkami
25 min
Kanapki z pastą z soczewicy i oliwek
30 min
Sałatka z jajkiem, ziemniakami i groszkiem
40 min
Fasolka szparagowa z sosem pomidorowym
30 min
Curry szpinakowo-kalafiorowe z ryżem
55 min
Turecka zupa z czerwonej soczewicy i kaszy bulgur
30 min
Bób w sosie pomidorowym po grecku
55 min
Aromatyczne biryani z soczewicą
40 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Brokułowa zupa z soczewicą
25 min