
Urządzenia i Akcesoria
Grecka zupa z soczewicy
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
1 porcja
Składniki
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
cebuli przekrojonej na pół50 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
zielonej soczewicy, suszonej50 g
-
majeranku, suszonego½ łyżeczki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
koncentratu pomidorowego15 g
-
wody400 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego5 - 10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
334.5 kcal /
1399.5 kJ
Białko
14.1 g
Tłuszcz
10.8 g
Węglowodany
48.2 g
Błonnik
9.6 g
Tłuszcz nasycony
1.7 g
Sód
1274.1 mg