Gulasz warzywny z białą fasolą
TM6 TM5

Gulasz warzywny z białą fasolą

4.5 (336 ocen)

Składniki

  • 10 g koperku, świeżego, tylko liście
  • 50 g kaszy jęczmiennej pęczak
  • 150 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 120 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 80 g pora, pokrojonego w 1 cm plastry
  • 50 g korzenia selera, pokrojonego na kawałki
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 1 ząbek czosnku
  • 20 g oleju
  • 500 g wody
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • 120 g białej fasoli, dużej, z puszki, odsączonej

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1519.5 kJ / 363 kcal
Białko
12.5 g
Węglowodany
47 g
Tłuszcz
11.5 g
Błonnik
9.5 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy