![Zupa z pomidorów i cukinii Zupa z pomidorów i cukinii](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F059F1B5-C4EF-4B1B-8C10-EA54FF547E4E/Derivates/50e91b46-f7cd-4823-8c39-216dcdea5051.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g cebuli, przekrojonej na pół
- 1 ząbek czosnku
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 10 g oliwy z oliwek
- 1 cukinia, mała (ok. 200 g)
- 200 g batata, pokrojonego w 3 cm kostkę
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki w
- 100 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone - 800 g wody
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego (opcjonalnie)
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 656.2 kJ / 156.8 kcal
- Białko
- 4.6 g
- Węglowodany
- 26.6 g
- Tłuszcz
- 4.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.6 g
- Błonnik
- 6.2 g
- Sód
- 124.4 mg