
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z pomidorów i cukinii
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół60 g
-
ząbek czosnku1
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
cukinia mała (ok. 200 g)1
-
batata pokrojonego w 3 cm kostkę200 g
-
krojonych pomidorów, z puszki w400 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej100 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
wody800 g
-
rozmarynu, świeżego (opcjonalnie)2 gałązki
-
soli½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
156.8 kcal /
656.2 kJ
Białko
4.6 g
Tłuszcz
4.5 g
Węglowodany
26.6 g
Błonnik
6.2 g
Tłuszcz nasycony
0.6 g
Sód
124.4 mg