Zielona zupa minestrone

Zielona zupa minestrone

4.2 313 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 4 gałązki natki pietruszki, świeżej tylko liście
  • 4 gałązki bazylii, świeżej tylko liście
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 1 ząbek czosnku
  • 750 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 250 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 250 g cukinii pokrojonej na 2 cm kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Białko 8 g
Kalorie 791 kJ / 189 kcal
Tłuszcz 9 g
Błonnik 3.5 g
Węglowodany 15 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...