
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 500 g ziemniaków przekrojonych na pół
- 2 ząbki czosnku
- 70 g cebuli czerwonej, przekrojonej na pół
- 130 - 140 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w kostkę
- 1200 g wody
- 1 łyżeczka soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 - 2 szczypty chili, suszonego mielonego
-
1
łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l) pokruszona - 200 g jarmużu pokrojonego na kawałki, tylko liście
- ½ łyżeczki tymianku, suszonego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 182.3 kcal / 762.6 kJ
- Białko
- 6.3 g
- Tłuszcz
- 9.4 g
- Węglowodany
- 19.6 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 3 g
- Sód
- 643.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8 godz. 10 min
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 min
Zupa ziemniaczana z suszonymi grzybami
35 min
Krupnik z grzybami
45 min
Zupa caldo verde
45 min
Kartoflanka z grzybami i wędzonym boczkiem
50 min
Zielona zupa minestrone
40 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Kartoflanka
55 min
Minestrone z kurczakiem
50 min
Zupa ziemniaczana
1 godz.
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min