Urządzenia i Akcesoria
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
500 g ziemniaków przekrojonych na pół
-
2 ząbki czosnku
-
70 g cebuli czerwonej, przekrojonej na pół
-
130 - 140 g boczku wędzonego, bez skóry i kości pokrojonego w kostkę
-
1200 g wody
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 szczypty chili, suszonego mielonego
-
1 kostka bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
200 g jarmużu pokrojonego na kawałki, tylko liście
-
½ łyżeczki tymianku, suszonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
643.4 mg
Białko
6.3 g
Kalorie
762.6 kJ /
182.3 kcal
Tłuszcz
9.4 g
Błonnik
3.4 g
Tłuszcz nasycony
3 g
Węglowodany
19.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ZAPOMNIANE WARZYWA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa z kapusty włoskiej z kiełbasą
40 min
Dolnośląska zupa dziewięciozielna
30 min
Zupa z jarmużem i indykiem
50 min
Latte pieczarkowe
25 min
Chowder z kukurydzą
45 min
Zupa caldo verde
45 min
Zupa jabłkowo-selerowa
40 min
Zupa brukselkowo-serowa
35 min
Kartoflanka
55 min
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8 godz. 10 min
Zupa szpinakowa z batatami
35 min
Kapuśniak
50 min