Gaskońska zupa garbure z tofu
TM6 TM5

Gaskońska zupa garbure z tofu

4.2 (39 ocen)

Składniki

Marynata tofu

  • 2 ząbki czosnku
  • 30 g sosu sojowego, jasnego
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 200 g tofu, średnio twardego, pokrojonego w 1 cm kostkę

Zupa garbure

  • 120 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
  • 150 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na kawałki
  • 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 150 g rzepy, pokrojonej na kawałki
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 100 g pora, tylko białej części, pokrojonej w 0,5 cm plastry
  • 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 1000 g wody
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 200 g białej fasoli, z puszki, odsączonej z zalewy

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
624 kJ / 149 kcal
Białko
9.8 g
Węglowodany
18.1 g
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
7.6 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy