
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marynata tofu
- 2 ząbki czosnku
- 30 g sosu sojowego, jasnego
- 10 g oliwy z oliwek
- 200 g tofu, średnio twardego, pokrojonego w 1 cm kostkę
Zupa garbure
- 120 g cebuli, pokrojonej w ćwiartki
- 150 g jarmużu, tylko liście, pokrojonego na kawałki
- 150 g marchewki, pokrojonej na kawałki
- 150 g rzepy, pokrojonej na kawałki
- 20 g oliwy z oliwek
- 100 g pora, tylko białej części, pokrojonej w 0,5 cm plastry
- 200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, pokrojonej na 2 cm kawałki
- 1000 g wody
- 1 ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 200 g białej fasoli, z puszki, odsączonej z zalewy
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 624 kJ / 149 kcal
- Białko
- 9.8 g
- Węglowodany
- 18.1 g
- Tłuszcz
- 7.6 g
- Błonnik
- 7.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa miso z warzywami
30min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1h 15 min
Egejska zupa warzywna
50min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1h 30min
Zupa miso
45min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Wegetariańskie chop suey
1h 5min
Fasola adzuki po prowansalsku
13 Std.
Curry ziemniaczane (Ala hodi)
40min
Seitan z sosem pomarańczowym
2h
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 Std.