Gaskońska zupa garbure z tofu

Gaskońska zupa garbure z tofu

4.3 48 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

Marynata tofu
  • tofu, średnio twardego pokrojonego w 1 cm kostkę
    180 - 200 g
  • ząbki czosnku
    2
  • sosu sojowego
    30 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
Zupa garbure
  • jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki
    150 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    150 g
  • rzepy pokrojonej na kawałki
    150 g
    150 g kalarepy, pokrojonej na kawałki
  • pora tylko białej części, pokrojonej w 5 mm plastry
    100 g
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • wody
    1000 g
  • zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2 cm kawałki
    200 g
    200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, krojonej
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy (1 puszka)
    240 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 197.1 kcal / 824.8 kJ
Białko 11 g
Tłuszcz 8.3 g
Węglowodany 23 g
Błonnik 6.3 g
Tłuszcz nasycony 1.2 g
Sód 434.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...