
Urządzenia i Akcesoria
Gaskońska zupa garbure z tofu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Marynata tofu
-
tofu, średnio twardego pokrojonego w 1 cm kostkę180 - 200 g
-
ząbki czosnku2
-
sosu sojowego30 g
-
oliwy z oliwek10 g
Zupa garbure
-
jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki150 g
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki150 g
-
rzepy pokrojonej na kawałki150 g
-
pora tylko białej części, pokrojonej w 5 mm plastry100 g
-
oliwy z oliwek20 g
-
wody1000 g
-
zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2 cm kawałki200 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy (1 puszka)240 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
197.1 kcal /
824.8 kJ
Białko
11 g
Tłuszcz
8.3 g
Węglowodany
23 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Sód
434.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1 godz. 30 min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 min
Zupa z kopru włoskiego z oliwą pietruszkową i podpłomykami
1 godz.
Kokosowy pilaw z orzechami nerkowca
1 godz.
Peruwiańskie quinotto
35 min
Fasola adzuki po prowansalsku
13 godz.
Wege Tex-Mex z brązowym ryżem
1 godz. 10 min
Ragout z marynowanym tofu
1 godz. 40 min
Zupa z fenkułem i komosą ryżową
25 min
Egejska zupa warzywna
50 min
Ragout z soczewicą i burakami
2 godz. 10 min
Zupa caldo verde
45 min