
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Marynata tofu
- 180 - 200 g tofu, średnio twardego pokrojonego w 1 cm kostkę
- 2 ząbki czosnku
- 30 g sosu sojowego
- 10 g oliwy z oliwek
Zupa garbure
- 150 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki
- 100 g cebuli przekrojonej na pół
- 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150
g rzepy pokrojonej na kawałki
lub 150 g kalarepy pokrojonej na kawałki - 100 g pora tylko białej części, pokrojonej w 5 mm plastry
- 20 g oliwy z oliwek
- 1000 g wody
-
200
g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2 cm kawałki
lub 200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej krojonej -
1
łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l) pokruszona - ¼ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 240 g białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy (1 puszka)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 197.1 kcal / 824.8 kJ
- Białko
- 11 g
- Tłuszcz
- 8.3 g
- Węglowodany
- 23 g
- Błonnik
- 6.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.2 g
- Sód
- 434.6 mg