Urządzenia i Akcesoria
Gaskońska zupa garbure z tofu
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
Marynata tofu
-
180 - 200 g tofu, średnio twardego pokrojonego w 1 cm kostkę
-
2 ząbki czosnku
-
30 g sosu sojowego
-
10 g oliwy z oliwek
Zupa garbure
-
150 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na kawałki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
150 g kalarepy, pokrojonej na kawałki150 g rzepy pokrojonej na kawałki
-
100 g pora tylko białej części, pokrojonej w 5 mm plastry
-
20 g oliwy z oliwek
-
1000 g wody
-
200 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, krojonej200 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej pokrojonej na 2 cm kawałki
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
¼ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
240 g białej fasoli, z puszki odsączonej z zalewy (1 puszka)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
434.6 mg
Białko
11 g
Kalorie
824.8 kJ /
197.1 kcal
Tłuszcz
8.3 g
Błonnik
6.3 g
Tłuszcz nasycony
1.2 g
Węglowodany
23 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
APETYT NA WEGE
66 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 Min
Zupa caldo verde
45 Min
Peruwiańskie quinotto
35 Min
Kociołek jaglany z warzywami i kiełbaskami sojowymi
14 Std.
Ragout z marynowanym tofu
1 Std. 40 Min
Egejska zupa warzywna
50 Min
Zupa miso
45 Min
Fasola adzuki po prowansalsku
13 Std.
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 Min
Zupa ziemniaczana z orzechowym wegańskim pesto
50 Min
Azjatycka zupa warzywna z tofu
1 Std. 30 Min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 Std. 15 Min