Urządzenia i Akcesoria
Rozgrzewająca zupa z kurczakiem i kaszą bulgur
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji
Składniki
-
450 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 0,5 cm paski
-
70 g sosu sojowego
-
¾ - 1 ¼ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
-
4 - 5 ząbków czosnku
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
75 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
-
1 ½ łyżeczki kolendry, mielonej
-
30 g oleju sezamowego
-
1200 g wody
-
2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l)2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
30 g koncentratu pomidorowego
-
½ łyżeczki soli (opcjonalnie)
-
100 g kaszy bulgur drobnoziarnistej, o czasie gotowania 8-10 min
-
150 g różyczek brokułu pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
1 - 1 ¼ łyżki sosu sriracha1 - 1 ¼ łyżki sosu sambal oelek (opcjonalnie)
-
liście kolendry, świeże do dekoracji
-
150 g pieczarek pokrojonych w plastry lub ósemki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
776.1 mg
Białko
22.2 g
Kalorie
990.4 kJ /
236.7 kcal
Tłuszcz
7.6 g
Błonnik
3.7 g
Tłuszcz nasycony
1.3 g
Węglowodany
21.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 min
Złoty ryż z indykiem i warzywami
40 min
Makaron curry z wieprzowiną
45 min
Tajska zupa z kurczakiem, jarmużem i makaronem z fasoli mung
50 min
Zupa z ciecierzycy z klopsikami (z osłoną noża miksującego)
45 min
Zupa z jarmużem i indykiem
50 min
Zupa minestrone z piersią z indyka i pesto ziołowym
50 min
Gulasz z ciecierzycy i chorizo ze szpinakiem
45 min
Toskańska zupa fasolowa
50 min
Potrawka z kurczaka z pęczakiem
50 min
Zupa gulaszowa
1 godz. 35 min
Azjatycka zupa z kurczakiem i makaronem ryżowym
1 godz. 15 min