Rozgrzewająca zupa z kurczakiem i kaszą bulgur

Rozgrzewająca zupa z kurczakiem i kaszą bulgur

4.8 103 rating
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
6 porcji

Składniki

  • 450 g filetów z piersi kurczaka, bez skóry pokrojonych w 0,5 cm paski
  • 70 g sosu sojowego
  • ¾ - 1 ¼ czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki (patrz wskazówka)
  • 4 - 5 ząbków czosnku
  • 150 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 75 g jabłka bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 1 ½ łyżeczki kolendry, mielonej
  • 30 g oleju sezamowego
  • 1200 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l)
  • 30 g koncentratu pomidorowego
  • ½ łyżeczki soli (opcjonalnie)
  • 100 g kaszy bulgur drobnoziarnistej, o czasie gotowania 8-10 min
  • 150 g różyczek brokułu pokrojonych na 2-3 cm kawałki
  • 1 - 1 ¼ łyżki sosu sambal oelek (opcjonalnie)
    1 - 1 ¼ łyżki sosu sriracha
  • liście kolendry, świeże do dekoracji
  • 150 g pieczarek pokrojonych w plastry lub ósemki

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 776.1 mg
Białko 22.2 g
Kalorie 990.4 kJ / 236.7 kcal
Tłuszcz 7.6 g
Błonnik 3.7 g
Tłuszcz nasycony 1.3 g
Węglowodany 21.4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...