
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego
- 2 gałązki tymianku, świeżego
- 70 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
- 150 g boczku, tłustego, w plastrach, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 80 g selera naciowego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 150 g marchewki, pokrojonej w 1 cm kostkę
- 100 g cukinii, pokrojonej w 1 cm kostkę
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 300 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej
- 300 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej
- 300 g fasoli cannelini, z puszki, odsączonej
- 300 g wody
- 1 czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
- 1 łyżeczka suszonych płatków chili
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1534.7 kJ / 366.6 kcal
- Białko
- 21.6 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kapuśniak
50min
Barszcz ukraiński
1godz. 35min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45min
Zupa z czerwoną soczewicą
50min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50min
Zupa z soczewicy i papryki z dodatkiem harissy
45min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40min
Marokańska zupa z ciecierzycy
40min
Zupa z soczewicy z kiełbasą
8godz. 10min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1godz. 15min
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50min
Bob czorba
13godz. 15min