Toskańska zupa fasolowa

Toskańska zupa fasolowa

4.7 261 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • rozmarynu, świeżego
    2 gałązki
  • tymianku, świeżego
    2 gałązki
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
    70 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    20 g
  • boczku, tłustego, w plastrach pokrojonego w 1 cm kostkę
    150 g
    150 g pancetty, pokrojonej w 1 cm kostkę
  • selera naciowego pokrojonego w 1 cm kostkę
    80 g
  • marchewki pokrojonej w 1 cm kostkę
    150 g
  • cukinii pokrojonej w 1 cm kostkę
    100 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej
    300 g
  • czerwonej fasoli Kidney, z puszki odsączonej
    300 g
  • fasoli cannelini, z puszki odsączonej
    300 g
  • wody
    300 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    1 czubata łyżeczka
    1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona
  • suszonych płatków chili
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 366.6 kcal / 1534.7 kJ
Białko 21.6 g
Tłuszcz 17.7 g
Węglowodany 32.5 g
Błonnik 12 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...