Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 gałązki rozmarynu, świeżego
- 2 gałązki tymianku, świeżego
- 70 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki, plus dodatkowa ilość do dekoracji
- 80 g cebuli, przekrojonej na pół
- 2 ząbki czosnku
- 20 g oliwy z oliwek
-
150
g boczku, tłustego, w plastrach, pokrojonego w 1 cm kostkę
lub 150 g pancetty, pokrojonej w 1 cm kostkę - 80 g selera naciowego, pokrojonego w 1 cm kostkę
- 150 g marchewki, pokrojonej w 1 cm kostkę
- 100 g cukinii, pokrojonej w 1 cm kostkę
- 400 g krojonych pomidorów, z puszki
- 300 g białej ciecierzycy, z puszki, odsączonej
- 300 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, odsączonej
- 300 g fasoli cannelini, z puszki, odsączonej
- 300 g wody
-
1
czubata łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona - 1 łyżeczka suszonych płatków chili
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1534.7 kJ / 366.6 kcal
- Białko
- 21.6 g
- Węglowodany
- 32.5 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 12 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Zupa fasolowa z oliwą pietruszkowo-cytrynową
50 min
Gulasz ziemniaczany
1h 10 min
Zupa z ciecierzycą i bakłażanem
35 Min
Zupa caldo verde
45 min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1h 15 min
Egejska zupa warzywna
50 min
Zupa z zielonej soczewicy i papryki
40 min
Zupa fasolowa na wędzonych żeberkach
13 godz. 50 min
Barszcz ukraiński
1 godz. 35 min
Krupnik z grzybami
45 min
Kapuśniak
50 min
Zupa gulaszowa z białej fasoli
45 min