Zupa minestrone z piersią z indyka i pesto ziołowym
TM5 TM6

Zupa minestrone z piersią z indyka i pesto ziołowym

4.3 (845 ocen)

Składniki

Pesto ziołowe

  • 10 - 15 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 3 gałązki tymianku, świeżego, tylko liście
  • 1 ząbek czosnku
  • 80 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 30 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 100 g oliwy z oliwek
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • 1 szczypta pieprzu czarnego, mielonego

Zupa minestrone

  • 1 ząbek czosnku
  • 130 g cukinii, pokrojonej na kawałki
  • 180 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 160 g ziemniaków, pokrojonych na kawałki
  • 10 g oliwy z oliwek
  • 400 g krojonych pomidorów, z puszki
  • 750 g wody
  • 2 czubate łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • ½ - ¾ łyżeczki tymianku, suszonego
  • ½ - ¾ łyżeczki soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia indyka (opcjonalnie)
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego, plus dodatkowa ilość do oprószenia indyka
  • 400 g piersi z indyka, bez skóry, bez kości, pokrojonej na 1,5-2 cm kawałki
  • papryka słodka, mielona, do oprószenia indyka

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1902 kJ / 454 kcal
Białko
30 g
Węglowodany
12 g
Tłuszcz
32 g
Błonnik
4.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy