
Urządzenia i Akcesoria
Zupa minestrone z piersią z indyka i pesto ziołowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
Pesto ziołowe
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 - 15 g
-
tymianku, świeżego tylko liście3 gałązki
-
ząbek czosnku1
-
cebuli przekrojonej na pół80 g
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki30 g
-
oliwy z oliwek100 g
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 szczypta
Zupa minestrone
-
ząbek czosnku1
-
cukinii pokrojonej na kawałki130 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki180 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki160 g
-
oliwy z oliwek10 g
-
krojonych pomidorów, z puszki400 g
-
wody750 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM2 czubate łyżeczki
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
tymianku, suszonego½ - ¾ łyżeczki
-
soli (opcjonalnie) plus dodatkowa ilość do oprószenia indyka½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia indyka½ łyżeczki
-
piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej na 1,5-2 cm kawałki400 g
-
papryka słodka, mielona do oprószenia indyka
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
454 kcal /
1902 kJ
Białko
30 g
Tłuszcz
32 g
Węglowodany
12 g
Błonnik
4.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POŻYWNE ZUPY
11 Przepisów
Polska
Polska