Zupa minestrone z piersią z indyka i pesto ziołowym

Zupa minestrone z piersią z indyka i pesto ziołowym

4.3 886 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje

Składniki

Pesto ziołowe
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    10 - 15 g
  • tymianku, świeżego tylko liście
    3 gałązki
  • ząbek czosnku
    1
  • cebuli przekrojonej na pół
    80 g
  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    30 g
  • oliwy z oliwek
    100 g
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 szczypta
Zupa minestrone
  • ząbek czosnku
    1
  • cukinii pokrojonej na kawałki
    130 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    180 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    160 g
  • oliwy z oliwek
    10 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    400 g
  • wody
    750 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 czubate łyżeczki
    2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone
  • oregano, suszonego
    ½ łyżeczki
  • tymianku, suszonego
    ½ - ¾ łyżeczki
  • soli (opcjonalnie) plus dodatkowa ilość do oprószenia indyka
    ½ - ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do oprószenia indyka
    ½ łyżeczki
  • piersi z indyka, bez skóry, bez kości pokrojonej na 1,5-2 cm kawałki
    400 g
  • papryka słodka, mielona do oprószenia indyka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 454 kcal / 1902 kJ
Białko 30 g
Tłuszcz 32 g
Węglowodany 12 g
Błonnik 4.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...