Urządzenia i Akcesoria
Zupa z jarmużem i indykiem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji
Składniki
-
80 - 100 g cebul szalotek przekrojonych na pół
-
20 g oleju kokosowego
-
150 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
-
250 g różyczek kalafiora
-
250 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na 1 cm kawałki
-
1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
700 g wody
-
200 g krojonych pomidorów, z puszki
-
150 g jarmużu pokrojonego na 2 cm kawałki, bez twardych łodyg
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
11.2 g
Kalorie
456 kJ /
108 kcal
Tłuszcz
4.3 g
Błonnik
3.9 g
Węglowodany
10.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TREŚCIWE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Cytrynowa zupa z jarmużem i białą fasolą
55 min
Zielona zupa minestrone
40 min
Zupa warzywna z miętowym pesto
30 min
Zupa fasolowa z pulpecikami
50 min
Rozgrzewająca zupa z boczkiem i jarmużem
50 min
Zupa szpinakowa z batatami
35 min
Zupa kapuściano-paprykowa z szynką drobiową
40 min
Toskańska zupa fasolowa
50 min
Zupa minestrone z piersią z indyka i pesto ziołowym
50 min
Zupa z czerwoną soczewicą
45 min
Minestrone z kurczakiem
50 min
Rozgrzewająca zupa z kurczakiem i kaszą bulgur
1 godz. 15 min