Zupa z jarmużem i indykiem

Zupa z jarmużem i indykiem

4.4 288 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 50 min
6 porcji

Składniki

  • cebul szalotek przekrojonych na pół
    80 - 100 g
  • oleju kokosowego
    20 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    150 g
  • czerwonej papryki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • różyczek kalafiora
    250 g
  • filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na 1 cm kawałki
    250 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • wody
    700 g
  • krojonych pomidorów, z puszki
    200 g
  • jarmużu pokrojonego na 2 cm kawałki, bez twardych łodyg
    150 g
  • soli
    ½ - 1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 108 kcal / 456 kJ
Białko 11.2 g
Tłuszcz 4.3 g
Węglowodany 10.2 g
Błonnik 3.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...