
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z ciecierzycy z klopsikami (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
2 ząbki czosnku
-
2 gałązki oregano, świeżego tylko liście
-
300 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na 3 cm kawałki, częściowo zamrożonych (30-60 min) w jednej warstwie
-
1 jajko
-
40 g koncentratu pomidorowego
-
20 g bułki tartej
-
1 łyżeczka soli
-
1 ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
50 g oliwy z oliwek
-
450 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
-
800 g wody
-
1 łyżka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
1 łyżeczka suszonych płatków chili
-
40 - 50 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na 5 cm kawałki, bez twardych części
-
cytryna ekologiczna, pokrojona w plastry, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
515.3 kcal /
2155.8 kJ
Białko
32.8 g
Tłuszcz
25.8 g
Węglowodany
40 g
Błonnik
9.8 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
1.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Dorsz w śródziemnomorskim sosie z ziemniakami (z osłoną noża miksującego 2.0)
50 Min
Zupa tex-mex z kurczakiem; Warzywne tortille; Smoothie ananasowo-ogórkowe
45 Min
Kurczak w zielonym sosie mole z komosą ryżową i warzywami
45 Min
Krupnik i danie z indykiem na Varomie; Jabłka pod kruszonką
1 Std. 15 Min
Rozgrzewająca zupa z kurczakiem i kaszą bulgur
1 Std. 15 Min
Zupa kalafiorowa i pulpety drobiowe w sosie chrzanowym z warzywami na parze
55 Min
Krupnik i danie z indykiem na Varomie
55 Min
Zupa z rumienionym indykiem i kapustą pekińską (z osłoną noża miksującego 2.0)
40 Min
Zupa z jarmużem i indykiem
50 Min
Zupa szpinakowa z batatami
35 Min
Kokosowa zupa z rybą i batatami (z osłoną noża miksującego)
35 Min
Prowansalska zupa warzywna z domowym pesto
1 Std. 15 Min