Zupa z ciecierzycy z klopsikami (z osłoną noża miksującego)

Zupa z ciecierzycy z klopsikami (z osłoną noża miksującego)

4.6 239 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g
    50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • ząbki czosnku
    2
  • oregano, świeżego tylko liście
    2 gałązki
    ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na 3 cm kawałki, częściowo zamrożonych (30-60 min) w jednej warstwie
    300 g
  • jajko
    1
  • koncentratu pomidorowego
    40 g
  • bułki tartej
    20 g
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu białego, mielonego
    1 ½ łyżeczki
  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • oliwy z oliwek
    50 g
  • białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
    450 g
  • wody
    800 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 łyżka
    2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone
  • suszonych płatków chili
    1 łyżeczka
  • jarmużu tylko liście, pokrojonego na 5 cm kawałki, bez twardych części
    40 - 50 g
    40 - 50 g liści szpinaku baby, świeżych
  • cytryna ekologiczna, pokrojona w plastry, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 515.3 kcal / 2155.8 kJ
Białko 32.8 g
Tłuszcz 25.8 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 9.8 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 1.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...