Zupa z ciecierzycy z klopsikami (z osłoną noża miksującego)

Zupa z ciecierzycy z klopsikami (z osłoną noża miksującego)

4.6 244 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 gałązki oregano, świeżego tylko liście
    ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • 300 g filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na 3 cm kawałki, częściowo zamrożonych (30-60 min) w jednej warstwie
  • 1 jajko
  • 40 g koncentratu pomidorowego
  • 20 g bułki tartej
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 ½ łyżeczki pieprzu białego, mielonego
  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 50 g oliwy z oliwek
  • 450 g białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy
  • 800 g wody
  • 1 łyżka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszone
  • 1 łyżeczka suszonych płatków chili
  • 40 - 50 g jarmużu tylko liście, pokrojonego na 5 cm kawałki, bez twardych części
    40 - 50 g liści szpinaku baby, świeżych
  • cytryna ekologiczna, pokrojona w plastry, do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 515.3 kcal / 2155.8 kJ
Białko 32.8 g
Tłuszcz 25.8 g
Węglowodany 40 g
Błonnik 9.8 g
Tłuszcz nasycony 6 g
Sód 1.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...