
Urządzenia i Akcesoria
Zupa z ciecierzycy z klopsikami (z osłoną noża miksującego)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki50 g
-
ząbki czosnku2
-
oregano, świeżego tylko liście2 gałązki
-
filetów z piersi indyka, bez skóry i kości pokrojonych na 3 cm kawałki, częściowo zamrożonych (30-60 min) w jednej warstwie300 g
-
jajko1
-
koncentratu pomidorowego40 g
-
bułki tartej20 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu białego, mielonego1 ½ łyżeczki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
oliwy z oliwek50 g
-
białej ciecierzycy, z puszki odsączonej z zalewy450 g
-
wody800 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżka
-
suszonych płatków chili1 łyżeczka
-
jarmużu tylko liście, pokrojonego na 5 cm kawałki, bez twardych części40 - 50 g
-
cytryna ekologiczna, pokrojona w plastry, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
515.3 kcal /
2155.8 kJ
Białko
32.8 g
Tłuszcz
25.8 g
Węglowodany
40 g
Błonnik
9.8 g
Tłuszcz nasycony
6 g
Sód
1.2 mg