Spätzle agli spinaci con panna e speck

Spätzle agli spinaci con panna e speck

5.0 7 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

Spätzle agli spinaci
  • 500 g di acqua
  • 600 g di spinaci freschi in foglia privati del gambo e a pezzi
    600 g di spinaci in foglia surgelati, privati del gambo e a pezzi
  • 450 g di farina tipo 00
  • 150 g di latte
  • 2 pizzichi di noce moscata
  • 2 pizzichi di sale
  • 5 uova piccole
Condimento
  • 45 g di cipolla
  • 45 g di olio extravergine di oliva
  • 230 g di speck a listarelle
  • 300 di panna fresca liquida
  • 2 pizzichi di pepe nero macinato
  • 2 pizzichi di sale
Terminare la preparazione
  • 8 - 9 steli di erba cipollina fresca tritata

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 679.8 kcal / 2844.5 kJ
Białko 29.2 g
Tłuszcz 35.8 g
Węglowodany 64.5 g
Błonnik 3.8 g
Tłuszcz nasycony 11.7 g
Sód 1160.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...