Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di pane raffermo grattugiato
- 200 g di ricotta, ben scolata
- 450 g di spinaci freschi cotti e ben strizzati
- 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- 1 uovo
- 1 cucchiaino di sale
- 1 pizzico di pepe nero macinato
- farina tipo 00 q.b.
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2039 kJ / 487.3 kcal
- Białko
- 26.6 g
- Węglowodany
- 64.9 g
- Tłuszcz
- 15.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.5 g
- Błonnik
- 6.4 g
- Sód
- 574 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spatzle alla barbabietola
30min
Spatzle agli spinaci
1h
Gnocchi verdi alla romana
1u. 20min
Gnocchi di ricotta al basilico
40min
Gnocchi di polenta
25min
Gnocchi di ricotta e barbabietola
1 Std. 30 Min
Canederli allo speck
2u. 40min
Strangolapreti alla trentina
4h
Gnocchi di pane alla salvia con pesto di crudité
45min
Gnocchi di spinaci
55min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1u. 10min
Gnocchi alla romana zucca e Gorgonzola
1h 40min