Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Spatzle integrali
- 200 g di farina integrale
- 2 uova
- 130 g di acqua
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
Condimento
- 190 g di Gorgonzola a pezzi
- 40 g di panna (min. 30% di grassi)
- 200 g di pera Abate, sbucciata e a tocchetti
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2288 kJ / 547 kcal
- Białko
- 25.5 g
- Węglowodany
- 51.5 g
- Tłuszcz
- 26.6 g
- Błonnik
- 8.3 g
Alternatywne przepisy
Spatzle alla barbabietola
30 Min
Spatzle agli spinaci
1 Std.
Gnocchi verdi alla romana
1 Std. 20 Min
Canederli allo speck
2h 40min
Gnocchi bicolore
2 Std.
Spatzle con burrata e carciofi
50 Min
Spatzle di grano saraceno con Taleggio e broccoli
40 Min
Spatzle verdi alla carbonara
1 Std.
Spatzle di piselli con robiola e tonno
1 Std.
Spatzle con salmone e zafferano
40 Min
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1 Std. 10 Min
Gnocchi alla romana zucca e Gorgonzola
1 Std. 40 Min