Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g di acqua
- 400 g di spinaci in foglia surgelati
- 300 g di farina tipo 00
- 3 uova
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- 50 g di burro
- 4 - 5 foglie di salvia fresca, lavate
- 30 g di Parmigiano Reggiano grattugiato
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1958 kJ / 468 kcal
- Białko
- 19.8 g
- Węglowodany
- 61.1 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Błonnik
- 3.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spatzle alla barbabietola
30 dk
Spätzle agli spinaci con panna e speck
1h
Canederli allo speck
2h 40min
Strangolapreti alla trentina
4 Std.
Spatzle di grano saraceno con Taleggio e broccoli
40 dk
Spatzle verdi alla carbonara
1h
Gnocchi di spinaci
55 dk
Spatzle di piselli con robiola e tonno
1h
Spatzle integrali con pere e Gorgonzola
30 dk
Spatzle con salmone e zafferano
40 dk
Spatzle di zucca con salsiccia
1h
Canederli alle barbabietole con salsa al Parmigiano reggiano
1sa 10 dk