Canederli al formaggio

Canederli al formaggio

4.6 66 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porzioni

Składniki

  • di pane raffermo a pezzi (3-4 cm)
    250 g
  • di formaggio Asiago a pezzi
    100 g
  • di Fontina a pezzi
    100 g
  • di cipolla bianca a pezzi
    80 g
  • di erba cipollina fresca + q.b.
    2 - 3 steli
  • di prezzemolo fresco le foglioline lavate e asciugate
    4 - 5 rametti
  • di burro
    40 g
  • di latte
    200 g
  • uova
    3
  • di sale
    1 cucchiaino raso
  • di pepe nero macinato
    1 pizzico
  • di noce moscata in polvere
    1 pizzico
  • olio extravergine di oliva q.b.
  • di acqua
    750 g
  • di dado per brodo vegetale
    1 cucchiaio
  • Trentingrana grattugiato, a piacere
    Parmigiano Reggiano, grattugiato, a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 531.3 kcal / 2223 kJ
Białko 26.2 g
Tłuszcz 29.1 g
Węglowodany 44 g
Błonnik 2.9 g
Tłuszcz nasycony 15.4 g
Sód 1125.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...