Spatzle di cavoletti con speck
TM6 TM5 TM31

Spatzle di cavoletti con speck

4.9 (38 ocen)

Składniki

Spatzle

  • 500 g di acqua
  • 330 g di cavoletti di Bruxelles, puliti e tagliati a metà
  • 375 g di farina tipo 00
  • 4 uova (da 60 g)
  • 50 g di Parmigiano reggiano grattugiato + q.b.
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere

Sugo allo speck

  • 30 g di scalogno a pezzi
  • 50 g di burro a pezzi
  • 150 g di speck Alto Adige IGP a listarelle
  • 300 g di panna (min. 30% di grassi)
  • pepe nero macinato, a piacere

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
2623.3 kJ / 627 kcal
Białko
22.6 g
Węglowodany
50.3 g
Tłuszcz
36.7 g
Tłuszcz nasycony
30.3 g
Błonnik
3.6 g
Sód
0.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy