Spatzle di cavoletti con speck

Spatzle di cavoletti con speck

4.9 41 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porzioni

Składniki

Spatzle
  • 500 g di acqua
  • 330 g di cavoletti di Bruxelles puliti e tagliati a metà
  • 375 g di farina tipo 00
  • 4 uova (da 60 g)
  • 50 g di Parmigiano Reggiano grattugiato + q.b.
  • 1 pizzico di sale
  • 1 pizzico di noce moscata in polvere
Sugo allo speck
  • 30 g di scalogno a pezzi
  • 50 g di burro a pezzi
  • 150 g di speck Alto Adige IGP a listarelle
  • 300 g di panna (min. 30% di grassi)
  • pepe nero macinato a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 627 kcal / 2623.3 kJ
Białko 22.6 g
Tłuszcz 36.7 g
Węglowodany 50.3 g
Błonnik 3.6 g
Tłuszcz nasycony 30.3 g
Sód 0.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...