
Urządzenia i Akcesoria
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
2 porcje
Składniki
-
810 g wody
-
4 jajka
-
380 g ziemniaków pokrojonych na 3 cm kawałki
-
3 szczypty soli plus dodatkowa ilość do smaku
-
20 g masła
-
20 g mąki pszennej
-
100 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 szczypty pieprzu czarnego, mielonego plus dodatkowa ilość do smaku
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej
-
15 - 20 g musztardy Dijon
-
15 g musztardy francuskiej ziarnistej
-
koperek, świeży tylko liście, posiekane, do posypania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
498.5 kcal /
2085.7 kJ
Białko
18.7 g
Tłuszcz
28 g
Węglowodany
44.1 g
Błonnik
5.2 g
Tłuszcz nasycony
14 g
Sód
589.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIELKANOC VI
10 Przepisów
Polska
Polska