
Urządzenia i Akcesoria
Kremowe ziemniaki z kalarepą
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
masła pokrojonego na kawałki40 g
-
cukru2 - 3 łyżeczki
-
ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę500 g
-
kalarepy pokrojonej w 1,5 cm kostkę500 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu140 g
-
mleka80 g
-
soli1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu warzywnego1 - 2 łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
342.9 kcal /
1434.5 kJ
Białko
6.2 g
Tłuszcz
22 g
Węglowodany
33.6 g
Błonnik
7.3 g
Tłuszcz nasycony
13.6 g
Sód
639.4 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska