Kremowe ziemniaki z kalarepą

Kremowe ziemniaki z kalarepą

4.7 148 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 porcje

Składniki

  • 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 40 g masła pokrojonego na kawałki
  • 2 - 3 łyżeczki cukru
  • 500 g ziemniaków pokrojonych w 1,5 cm kostkę
  • 500 g kalarepy pokrojonej w 1,5 cm kostkę
  • 140 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 80 g mleka
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 - 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego
    1 - 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 639.4 mg
Białko 6.2 g
Kalorie 1434.5 kJ / 342.9 kcal
Tłuszcz 22 g
Błonnik 7.3 g
Tłuszcz nasycony 13.6 g
Węglowodany 33.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...