
Urządzenia i Akcesoria
Purée ziemniaczane z maślanką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
ziemniaków mączystych, pokrojonych na 2 cm kawałki900 g
-
bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)140 g
-
maślanki80 g
-
masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do podania60 g
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, świeżo mielonego1 szczypta
-
szałwia, świeża do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
285.1 kcal /
1193 kJ
Białko
5.4 g
Tłuszcz
11.9 g
Węglowodany
40.8 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Sód
642.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska