Urządzenia i Akcesoria
Purée ziemniaczane z maślanką
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
900 g ziemniaków mączystych, pokrojonych na 2 cm kawałki
-
140 g wody140 g bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)
-
80 g maślanki
-
60 g masła pokrojonego na kawałki, plus dodatkowa ilość do podania
-
1 łyżeczka soli
-
1 szczypta pieprzu czarnego, świeżo mielonego
-
szałwia, świeża do dekoracji
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
642.5 mg
Białko
5.4 g
Kalorie
1193 kJ /
285.1 kcal
Tłuszcz
11.9 g
Błonnik
5 g
Tłuszcz nasycony
7.4 g
Węglowodany
40.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ SEZONOWO - JESIEŃ
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Purée ziemniaczane (z osłoną noża miksującego 2.0)
35 min
Gotowanie parówek/frankfurterek
20 min
Purée ziemniaczane z rozmarynem
40 min
Jajka z ziemniakami w sosie musztardowym
1 godz. 5 min
Pikle z krojonej cebuli (TM6, TM7)
48 godz. 45 min
Mizeria z cienko krojonych ogórków (TM6, TM7)
10 min
Purée ziemniaczane z czosnkiem niedźwiedzim i masłem musztardowym
50 min
Mus czekoladowo-chałwowy z pomarańczą
3 godz. 25 min
Kremowe ziemniaki z kalarepą
40 min
Twarożek ziołowy
10 min
Purée z warzyw korzeniowych
45 min
Kalafior z maślaną bułką tartą
40 min