
Urządzenia i Akcesoria
Kiełbasa z ketchupem curry (Currywurst)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
oleju10 g
-
kiełbasy (np. śląskiej, frankfurterek), pokrojonej w 1 cm plastry (patrz wskazówka)300 g
-
wody50 g
-
ketchupu120 - 150 g
-
curry, mielonego plus dodatkowa ilość do dekoracji1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej¼ łyżeczki
-
miodu10 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
577 kcal /
2416 kJ
Białko
24 g
Tłuszcz
44 g
Węglowodany
22 g
Błonnik
0.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska