Urządzenia i Akcesoria
Kiełbasa z ketchupem curry (Currywurst)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
10 g oleju
-
300 g kiełbasy (np. śląskiej, frankfurterek), pokrojonej w 1 cm plastry (patrz wskazówka)
-
50 g wody
-
120 - 150 g ketchupu
-
1 łyżeczka curry, mielonego plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
10 g cukru10 g miodu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
24 g
Kalorie
2416 kJ /
577 kcal
Tłuszcz
44 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chlebek hot dog do odrywania
1h 30min
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
50min
Rumienienie kiełbasy
20min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55min
Rumienienie 200-300 g cebuli
20min
Pastisio
1h 10min
Sos currywurst
25min
Bieszczadzkie knysze z sosem czosnkowym
2h 30min
Sos czosnkowy
5min
Leczo z kiełbasą i ryżem
55min
Szybki gyros z sosem tzatziki
20min