Urządzenia i Akcesoria
Kiełbasa z ketchupem curry (Currywurst)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
10 g oleju
-
300 g kiełbasy (np. śląskiej, frankfurterek), pokrojonej w 1 cm plastry (patrz wskazówka)
-
50 g wody
-
120 - 150 g ketchupu
-
1 łyżeczka curry, mielonego plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
10 g cukru10 g miodu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
24 g
Kalorie
2416 kJ /
577 kcal
Tłuszcz
44 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Masło pomidorowo-czosnkowe
10 Min
Rumienienie kiełbasy
20 Min
Delikatne rumienienie kurczaka i boczku
15 Min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 Min
Delikatne rumienienie 250 g cebuli szalotki
20 Min
Rozdrabnianie sera
5 Min
Kurczak w cieście pomidorowym
40 Min
Sos currywurst
25 Min
Lekko czerstwy chleb zapiekany z boczkiem i serem
50 Min
Sos czosnkowy
5 Min
Placki à la pizza z sosem czosnkowym
45 Min
Szybki gyros z sosem tzatziki
20 Min