Kiełbasa z ketchupem curry (Currywurst)
TM6

Kiełbasa z ketchupem curry (Currywurst)

4.4 (861 ocen)

Składniki

  • 10 g oleju
  • 300 g kiełbasy (np. śląskiej, frankfurterek), pokrojonej w 1 cm plastry (patrz wskazówka)
  • 50 g wody
  • 120 - 150 g ketchupu
  • 1 łyżeczka curry, mielonego, plus dodatkowa ilość do dekoracji
  • ¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 10 g miodu
    lub 10 g cukru

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2416 kJ / 577 kcal
Białko
24 g
Węglowodany
22 g
Tłuszcz
44 g
Błonnik
0.8 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy