Urządzenia i Akcesoria
Kiełbasa z ketchupem curry (Currywurst)
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje
Składniki
-
10 g oleju
-
300 g kiełbasy (np. śląskiej, frankfurterek), pokrojonej w 1 cm plastry (patrz wskazówka)
-
50 g wody
-
120 - 150 g ketchupu
-
1 łyżeczka curry, mielonego plus dodatkowa ilość do dekoracji
-
¼ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
10 g cukru10 g miodu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
24 g
Kalorie
2416 kJ /
577 kcal
Tłuszcz
44 g
Błonnik
0.8 g
Węglowodany
22 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
WIĘCEJ SMAKU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chlebek hot dog do odrywania
1 godz. 30 min
Grillowane podudzia z kurczaka w glazurze z whisky
50 min
Płynny budyń – 650 ml
15 min
Pizzaiola z kurczaka
35 min
Kurczak w cieście pomidorowym
40 min
Kluski z czerstwych bułek
35 min
Sos currywurst
25 min
Kiełbasy zapiekane w cieście (Toad in the hole)
55 min
Pikantne łódeczki ziemniaczane pieczone na grillu
50 min
Szybki gyros z sosem tzatziki
20 min
Sos czosnkowy
5 min
Burger XXL
1 godz. 55 min