Kiełbasa z ketchupem curry (Currywurst)

Kiełbasa z ketchupem curry (Currywurst)

4.5 958 ocen
Przygotowanie 5 min
Czas całkowity 20 min
2 porcje

Składniki

  • oleju
    10 g
  • kiełbasy (np. śląskiej, frankfurterek), pokrojonej w 1 cm plastry (patrz wskazówka)
    300 g
  • wody
    50 g
  • ketchupu
    120 - 150 g
  • curry, mielonego plus dodatkowa ilość do dekoracji
    1 łyżeczka
  • papryki ostrej, mielonej
    ¼ łyżeczki
  • miodu
    10 g
    10 g cukru

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 577 kcal / 2416 kJ
Białko 24 g
Tłuszcz 44 g
Węglowodany 22 g
Błonnik 0.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...