
Urządzenia i Akcesoria
Zupa grochowa z kiełbaskami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
120 g kostek boczku
-
10 g oleju rzepakowego
-
100 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
100 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
150 g pora białej i jasnozielonej części, pokrojonego w 2 mm plastry
-
180 - 200 g grochu suchego, połówek
-
900 g wody
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżeczki koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
-
1 łyżka majeranku, suszonego
-
4 małe kiełbaski, parzone pokrojone na 4 cm kawałki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
459 kcal /
1920.2 kJ
Białko
22 g
Tłuszcz
19.1 g
Węglowodany
51.9 g
Błonnik
16 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Sód
918.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska