
Urządzenia i Akcesoria
Zupa grochowa z kiełbaskami
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
kostek boczku120 g
-
oleju rzepakowego10 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki100 g
-
korzenia selera pokrojonego na kawałki100 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki150 g
-
pora białej i jasnozielonej części, pokrojonego w 2 mm plastry150 g
-
grochu suchego, połówek180 - 200 g
-
wody900 g
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 łyżka
-
małe kiełbaski, parzone pokrojone na 4 cm kawałki4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
459 kcal /
1920.2 kJ
Białko
22 g
Tłuszcz
19.1 g
Węglowodany
51.9 g
Błonnik
16 g
Tłuszcz nasycony
6.1 g
Sód
918.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ SEZONOWO - ZIMA
10 Przepisów
Polska
Polska