Zupa grochowa z kiełbaskami

Zupa grochowa z kiełbaskami

4.6 177 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 45 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • kostek boczku
    120 g
  • oleju rzepakowego
    10 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    100 g
  • korzenia selera pokrojonego na kawałki
    100 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    150 g
  • pora białej i jasnozielonej części, pokrojonego w 2 mm plastry
    150 g
  • grochu suchego, połówek
    180 - 200 g
  • wody
    900 g
  • soli
    ¼ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • koncentratu bulionu mięsnego, wykonanego w TM
    2 łyżeczki
    2 kostki bulionu mięsnego (na 0,5 l), pokruszone
  • majeranku, suszonego
    1 łyżka
  • małe kiełbaski, parzone pokrojone na 4 cm kawałki
    4
    4 kiełbasy wieprzowe, wędzone, np. frankfurterki, pokrojone na 4 cm kawałki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 459 kcal / 1920.2 kJ
Białko 22 g
Tłuszcz 19.1 g
Węglowodany 51.9 g
Błonnik 16 g
Tłuszcz nasycony 6.1 g
Sód 918.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...