Urządzenia i Akcesoria
Fasolka po bretońsku na szybko
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
10 g oleju
-
300 g kiełbasy (śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej w 0,5 cm plastry
-
400 - 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
500 - 550 g czerwonej fasoli Kidney, z puszki, bez zalewy, opłukanej pod bieżącą wodą (2 puszki)500 - 550 g białej fasoli, z puszki bez zalewy, opłukanej pod bieżącą wodą (2 puszki)
-
3 liście laurowe, suszone
-
3 ziarna ziela angielskiego
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
1 łyżeczka cząbru, suszonego (opcjonalnie)
-
½ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki czosnku, granulowanego
-
¼ łyżeczki kminku, mielonego (opcjonalnie)
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1158.3 mg
Białko
23.5 g
Kalorie
1380.5 kJ /
323.8 kcal
Tłuszcz
18.5 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Węglowodany
15.5 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Kremowy żurek z białą kiełbasą
45 min
Gulasz z ciecierzycy i chorizo
50 min
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35 min
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 min
Bigos z kiełbasą i ziemniakami
1 godz. 20 min
Wielkanocna zupa gulaszowa z białą kiełbasą
40 min
Fasolka po bretońsku
13 godz. 30 min
Kapuśniak kaszubski
45 min
Makaron w sosie bolońskim
40 min
Leczo z kiełbasą i ryżem
55 min
Gulasz wieprzowy
50 min
Zupa gołąbkowa
55 min