
Urządzenia i Akcesoria
Fasolka po bretońsku na szybko
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
4 porcje
Składniki
-
oleju10 g
-
kiełbasy (śląskiej, głogowskiej, podwawelskiej), pokrojonej w 0,5 cm plastry300 g
-
przecieru pomidorowego, typu passata400 - 500 g
-
białej fasoli, z puszki bez zalewy, opłukanej pod bieżącą wodą (2 puszki)500 - 550 g
-
liście laurowe, suszone3
-
ziarna ziela angielskiego3
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
cząbru, suszonego (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej½ łyżeczki
-
czosnku, granulowanego½ łyżeczki
-
kminku, mielonego (opcjonalnie)¼ łyżeczki
-
soli¼ - ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
323.8 kcal /
1380.5 kJ
Białko
23.5 g
Tłuszcz
18.5 g
Węglowodany
15.5 g
Błonnik
8.8 g
Tłuszcz nasycony
5.8 g
Sód
1158.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Kremowy żurek z białą kiełbasą
45 min
Rumienienie kiełbasy
20 min
Meksykańska zupa cebulowo-grzybowa
35 min
Zupa z czerwoną fasolą i mięsem mielonym
45 min
Leczo z kiełbasą i ryżem
55 min
Bigos z kiełbasą i ziemniakami
1 godz. 20 min
Gulasz warzywny z ziemniakami i kiełbasą
1 godz.
Szybkie chili con carne
30 min
Ryż pomidorowy z szynką
40 min
Wolno gotowane pulpety w sosie pomidorowym (z osłoną noża miksującego)
3 godz. 40 min
Zupa bolońska
25 min
Zupa gołąbkowa
55 min