
Urządzenia i Akcesoria
Zapiekanka ziemniaczana z kalafiorem i parmezanem
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
wody550 g
-
ziemniaków pokrojonych na 2-3 cm kawałki750 g
-
różyczek kalafiora800 - 900 g
-
masła plus dodatkowa ilość do natłuszczenia naczynia żaroodpornego230 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków i kalafiora½ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego2 łyżeczki
-
żółtka3
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ łyżeczki
-
curry, mielonego (opcjonalnie)1 - 1 ½ łyżeczki
-
mąki pszennej15 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu200 g
-
śmietany, 12% tłuszczu100 g
-
gałki muszkatołowej, mielonej¼ łyżeczki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
950.8 kcal /
3980.5 kJ
Białko
21.5 g
Tłuszcz
77.8 g
Węglowodany
51.5 g
Błonnik
8.3 g
Tłuszcz nasycony
48.8 g
Sód
1160.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ZAPIEKANKI
10 Przepisów
Polska
Polska