Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach

Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach

4.5 319 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 25 min
5 porcji

Składniki

  • 200 g cebuli przekrojonej na pół
  • wrząca woda ilość do zalania cebuli
  • 150 g jabłka, kwaśnego bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 400 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 250 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
    250 g kwaśnej śmietany, 12% tłuszczu
  • 10 - 15 g octu jabłkowego
    10 - 15 g białego octu winnego
  • 1 łyżka koperku, świeżego posiekanego
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1000 g wody
  • 750 g ziemniaków małych (Ø ok. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Sód 114.6 mg
Białko 19 g
Kalorie 1552.8 kJ / 371.1 kcal
Tłuszcz 17.3 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 7.4 g
Węglowodany 35.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...