Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
TM5 TM6

Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach

Składniki

  • 200 g cebuli, przekrojonej na pół
  • wrząca woda, ilość do zalania cebuli
  • 150 g jabłka, kwaśnego, bez gniazd nasiennych, pokrojonego na kawałki
  • 400 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
  • 250 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
  • 10 - 15 g octu jabłkowego
  • 1 łyżka koperku, świeżego, posiekanego
  • ¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1000 g wody
  • 750 g ziemniaków, małych (Ø ok. 5 cm), nieobranych, dokładnie umytych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1879.4 kJ / 448.9 kcal
Białko
21.4 g
Węglowodany
27.6 g
Tłuszcz
31.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo®  i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów  – bez żadnych haczyków! 

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie