Udka kurczaka pieczone na kapuście

Udka kurczaka pieczone na kapuście

4.7 1.7K ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • 100 g cebuli przekrojonej na pół
  • 80 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 20 g oleju plus 2 łyżki
  • 4 - 6 udek z kurczaka, ze skórą, z kością
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 500 - 600 g kapusty kiszonej uprzednio opłukanej i odciśniętej
  • 100 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 5 g grzybów, suszonych (opcjonalnie)
  • 30 g śliwek suszonych, bez pestek (opcjonalnie)

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 689.1 kcal / 2883.3 kJ
Białko 41.9 g
Tłuszcz 52.4 g
Węglowodany 12.8 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Sód 1792.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...