Udka kurczaka pieczone na kapuście

Udka kurczaka pieczone na kapuście

4.7 1.6K oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    100 g
  • marchewki pokrojonej na kawałki
    80 g
  • oleju plus 2 łyżki
    20 g
  • udek z kurczaka, ze skórą, z kością
    4 - 6
  • soli
    1 łyżeczka
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • czosnku, granulowanego
    1 łyżeczka
  • papryki słodkiej, mielonej
    1 łyżeczka
  • papryki ostrej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • majeranku, suszonego
    1 łyżeczka
  • kapusty kiszonej uprzednio opłukanej i odciśniętej
    500 - 600 g
  • wody
    100 g
  • koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    1 łyżeczka
    1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • grzybów, suszonych (opcjonalnie)
    5 g
  • śliwek suszonych, bez pestek (opcjonalnie)
    30 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 689.1 kcal / 2883.3 kJ
Białko 41.9 g
Tłuszcz 52.4 g
Węglowodany 12.8 g
Błonnik 5.3 g
Tłuszcz nasycony 12.6 g
Sód 1792.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...