
Urządzenia i Akcesoria
Udka kurczaka pieczone na kapuście
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki80 g
-
oleju plus 2 łyżki20 g
-
udek z kurczaka, ze skórą, z kością4 - 6
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
czosnku, granulowanego1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
kapusty kiszonej uprzednio opłukanej i odciśniętej500 - 600 g
-
wody100 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
grzybów, suszonych (opcjonalnie)5 g
-
śliwek suszonych, bez pestek (opcjonalnie)30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
689.1 kcal /
2883.3 kJ
Białko
41.9 g
Tłuszcz
52.4 g
Węglowodany
12.8 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Sód
1792.9 mg