
Urządzenia i Akcesoria
Udka kurczaka pieczone na kapuście
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
100 g cebuli przekrojonej na pół
-
80 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
20 g oleju plus 2 łyżki
-
4 - 6 udek z kurczaka, ze skórą, z kością
-
1 łyżeczka soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 łyżeczka czosnku, granulowanego
-
1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
-
½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
500 - 600 g kapusty kiszonej uprzednio opłukanej i odciśniętej
-
100 g wody
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
5 g grzybów, suszonych (opcjonalnie)
-
30 g śliwek suszonych, bez pestek (opcjonalnie)
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
689.1 kcal /
2883.3 kJ
Białko
41.9 g
Tłuszcz
52.4 g
Węglowodany
12.8 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Sód
1792.9 mg