Udka kurczaka pieczone na kapuście
TM6 TM5

Udka kurczaka pieczone na kapuście

4.7 (1.1K ocen)

Składniki

  • 100 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 80 g marchewki, pokrojonej na kawałki
  • 20 g oleju, plus 2 łyżki
  • 4 - 6 udek z kurczaka, ze skórą, z kością
  • 1 łyżeczka soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 łyżeczka czosnku, granulowanego
  • 1 łyżeczka papryki słodkiej, mielonej
  • ½ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 1 łyżeczka majeranku, suszonego
  • 500 - 600 g kapusty kiszonej, uprzednio opłukanej i odciśniętej
  • 100 g wody
  • 1 łyżeczka koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
    lub 1 kostka bulionu drobiowego (na 0,5 l), pokruszona
  • 5 g grzybów, suszonych (opcjonalnie)
  • 30 g śliwek suszonych, bez pestek (opcjonalnie)

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
2883.3 kJ / 689.1 kcal
Białko
41.9 g
Węglowodany
12.8 g
Tłuszcz
52.4 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Błonnik
5.3 g
Sód
1792.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy