
Urządzenia i Akcesoria
Udka kurczaka pieczone na kapuście
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół100 g
-
marchewki pokrojonej na kawałki80 g
-
oleju plus 2 łyżki20 g
-
udek z kurczaka, ze skórą, z kością4 - 6
-
soli1 łyżeczka
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
czosnku, granulowanego1 łyżeczka
-
papryki słodkiej, mielonej1 łyżeczka
-
papryki ostrej, mielonej½ łyżeczki
-
majeranku, suszonego1 łyżeczka
-
kapusty kiszonej uprzednio opłukanej i odciśniętej500 - 600 g
-
wody100 g
-
koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
grzybów, suszonych (opcjonalnie)5 g
-
śliwek suszonych, bez pestek (opcjonalnie)30 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
689.1 kcal /
2883.3 kJ
Białko
41.9 g
Tłuszcz
52.4 g
Węglowodany
12.8 g
Błonnik
5.3 g
Tłuszcz nasycony
12.6 g
Sód
1792.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Cordon bleu z kurczaka
20 min
Udka kurczaka w kremowym sosie ze szpinakiem
1 godz. 10 min
Żeberka w kapuście
2 godz. 10 min
Rolady wieprzowe z kiszoną kapustą
1 godz. 30 min
Ognisty kurczak z warzywną surówką
6 godz. 45 min
Roladki z białej kiełbasy faszerowane pieczarkami i serem
1 godz. 10 min
Kurczak w cieście francuskim
45 min
Pieczony kurczak w winie (Coq au vin)
2 godz.
Kurczak po peruwiańsku z zielonym sosem i sałatką z awokado
10 godz. 30 min
Barszcz biały na zalewie z kiszonych ogórków
40 min
Kotlety po kijowsku z masłem ziołowo-czosnkowym (de volaille)
45 min
Pulpety w sosie carbonara z ziemniakami
1 godz.