
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
Glazurowane różyczki kalafiora
-
½ kalafiora (ok. 450 g), w całości
-
1 łyżka oleju
-
1 ząbek czosnku
-
25 g syropu z agawy
-
30 g wody
-
15 g sosu sojowego
-
5 g sosu sriracha
-
½ łyżeczki skrobi ziemniaczanej
Zupa krem z kalafiora
-
50 - 75 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
40 - 50 g cebuli przekrojonej na pół
-
1 ząbek czosnku
-
300 - 350 g wody
-
½ łyżeczki soli
-
¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
100 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
¼ łyżeczki imbiru, suszonego, mielonego (opcjonalnie)
-
1 szczypta gałki muszkatołowej, mielonej (opcjonalnie)
-
pieprz czarny, świeżo mielony do oprószenia zupy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
360.2 kcal /
1507.2 kJ
Białko
5.6 g
Tłuszcz
26.2 g
Węglowodany
29.8 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
12.7 g
Sód
1133.7 mg