Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem

Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem

4.5 205 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
6 porcji

Składniki

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 800 g wody
  • 2 łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    2 kostki bulionu warzywnego, pokruszone
  • 600 g różyczek kalafiora
  • 300 g fenkułu pokrojonego na kawałki
  • ½ łyżeczki soli
  • ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta nitek szafranu
  • 25 g masła

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 109.8 kcal / 459.9 kJ
Białko 6.8 g
Tłuszcz 6.7 g
Węglowodany 8.9 g
Błonnik 4 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...