Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 800 g wody
-
2
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub 2 kostki bulionu warzywnego, pokruszone - 600 g różyczek kalafiora
- 300 g fenkułu, pokrojonego na kawałki
- ½ łyżeczki soli
- ¼ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
- 1 szczypta nitek szafranu
- 25 g masła
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 459.9 kJ / 109.8 kcal
- Białko
- 6.8 g
- Węglowodany
- 8.9 g
- Tłuszcz
- 6.7 g
- Błonnik
- 4 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55min
Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca (dieta raw)
45 min
Zupa krem z pieczonych buraków z koprem włoskim i jabłkiem
2 godz. 20 min
Zupa krem z zielonych szparagów i szpinaku
50 Min
Zupa krem z pomidorów
40 min
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 min
Zupa krem z warzyw i pokrzyw z aromatyczną granolą
1 godz. 15 min
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1 godz. 50 min
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
45 min
Zupa krem z zielonych szparagów
30 min
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
45 min
Zupa krem z brokułów z cheddarem
35min