
Urządzenia i Akcesoria
Krem pieczarkowy z tymiankową śmietaną i grzankami z serem pleśniowym
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
4 porcje
Składniki
Tymiankowa śmietana i dodatki do grzanek
-
1 szczyptę soli
-
50 g śmietany, 36% tłuszczu dobrej jakości
-
2 gałązki tymianku, świeżego
-
100 g sera z niebieską pleśnią
-
30 g orzechów włoskich, łuskanych
-
100 g sera mascarpone schłodzonego, podzielonego na kawałki
Krem pieczarkowy
-
530 g wody
-
400 g pieczarek pokrojonych w ćwiartki lub małych, w całości
-
35 g oliwy z oliwek
-
1 cebula szalotka przekrojoną na pół
-
1 ząbek czosnku
-
1 gałązka rozmarynu, świeżego tylko liście
-
100 g ziemniaków pokrojonych w 2 cm kostkę
-
1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
1 bagietka (ok. 150 g)
-
2 łyżki miodu, płynnego
-
2 łyżki oliwy z oliwek
-
¼ łyżeczki soli
-
1 - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
tymianek, świeży tylko liście, do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
692.9 kcal /
2898.9 kJ
Białko
20.4 g
Tłuszcz
42.8 g
Węglowodany
61.2 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
15.7 g
Sód
1031.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

GOTUJ Z DIEGO
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Wiosenna zupa jarzynowa z miętowo-pietruszkowym pesto
35 min
Zupa krem z pietruszki; Pomidorowy ryż z łososiem (kabsa)
1 godz. 10 min
Zupa krem z rzodkiewek; Quiche z liści rzodkiewek
1 godz. 10 min
Zupa krem z kiszonych ogórków z soczewicą
40 min
Zupa krem z glazurowanymi różyczkami kalafiora
45 min
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 min
Zupa krem z pomidorów
40 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Zupa krem z brokułu z grzankami
45 min
Zupa krem z warzyw i pokrzyw z aromatyczną granolą
1 godz. 15 min
Kremowa zupa pieczarkowa
25 min
Zupa pomidorowa z mozzarellą
35 min