Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora

Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora

4.1 237 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje

Składniki

  • cebuli przekrojonej na pół
    150 g
  • ząbki czosnku
    2
  • oliwy z oliwek
    15 g
  • różyczek kalafiora (z 1 małej szt.)
    700 - 800 g
  • ziemniaków pokrojonych na kawałki
    150 g
  • wody
    600 g
  • koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)
    2
  • soli
    ½ - ¾ łyżeczki
  • pieprzu ziołowego
    ½ łyżeczki
  • białej ciecierzycy, z puszki wraz z zalewą
    240 g
  • syropu klonowego (opcjonalnie)
    20 g
  • napoju sojowego niesłodzonego
    100 g
  • mleczka kokosowego (opcjonalnie)
    100 g
  • ziaren sezamu, białego
    3 łyżki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 349.5 kcal / 1463.3 kJ
Białko 14.4 g
Tłuszcz 17.1 g
Węglowodany 43.9 g
Błonnik 9.5 g
Tłuszcz nasycony 5.5 g
Sód 760.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...