Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
TM6 TM5

Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora

4.1 (216 ocen)

Składniki

  • 150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 2 ząbki czosnku
  • 15 g oliwy z oliwek,
  • 700 - 800 g różyczek kalafiora (z 1 małej szt.)
  • 150 g ziemniaka, pokrojonego na kawałki
  • 600 g wody
  • 2 kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszone (patrz wskazówka)
  • ½ - ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu ziołowego
  • 240 g białej ciecierzycy, z puszki, wraz z zalewą
  • 20 g syropu klonowego
  • 100 g napoju sojowego, niesłodzonego
  • 100 g mleka kokosowego (opcjonalnie)
  • 3 łyżki ziaren sezamu, białego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1463.3 kJ / 349.5 kcal
Białko
14.4 g
Węglowodany
43.9 g
Tłuszcz
17.1 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Błonnik
9.5 g
Sód
760.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy