
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek15 g
-
różyczek kalafiora (z 1 małej szt.)700 - 800 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki150 g
-
wody600 g
-
koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)2
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu ziołowego½ łyżeczki
-
białej ciecierzycy, z puszki wraz z zalewą240 g
-
syropu klonowego (opcjonalnie)20 g
-
napoju sojowego niesłodzonego100 g
-
mleczka kokosowego (opcjonalnie)100 g
-
ziaren sezamu, białego3 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
349.5 kcal /
1463.3 kJ
Białko
14.4 g
Tłuszcz
17.1 g
Węglowodany
43.9 g
Błonnik
9.5 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
760.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DIETA WEGAŃSKA
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Dwukolorowa zupa-krem z białych i zielonych warzyw
55 min
Krem z dyni piżmowej z mleczkiem kokosowym
30 min
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40 min
Surowy krem z brokułów i orzechów nerkowca (dieta raw)
45 min
Zupa krem z roszponki z brokułami i sosem z czarnych oliwek
45 min
Zupa krem z buraków i szaszłyki warzywne z tofu na parze
1 godz.
Zupa krem z cukinii i mięty z młodym groszkiem
35 min
Zupa krem z pomidorów i bananów
35 min
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
1 godz. 50 min
Zupa krem z pieczarek i cukinii
50 min
Zupa krem z resztek warzyw
50 min
Zupa krem z batatów i marchewek
45 min