
Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z ciecierzycy i kalafiora
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 45 min
4 porcje
Składniki
-
cebuli przekrojonej na pół150 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek15 g
-
różyczek kalafiora (z 1 małej szt.)700 - 800 g
-
ziemniaków pokrojonych na kawałki150 g
-
wody600 g
-
koncentratu bulionu wegańskiego, wykonanego w TM (patrz wskazówka)2
-
soli½ - ¾ łyżeczki
-
pieprzu ziołowego½ łyżeczki
-
białej ciecierzycy, z puszki wraz z zalewą240 g
-
syropu klonowego (opcjonalnie)20 g
-
napoju sojowego niesłodzonego100 g
-
mleczka kokosowego (opcjonalnie)100 g
-
ziaren sezamu, białego3 łyżki
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
349.5 kcal /
1463.3 kJ
Białko
14.4 g
Tłuszcz
17.1 g
Węglowodany
43.9 g
Błonnik
9.5 g
Tłuszcz nasycony
5.5 g
Sód
760.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

DIETA WEGAŃSKA
11 Przepisów
Polska
Polska