
Urządzenia i Akcesoria
Krem z kalafiora z czarną soczewicą
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 50 min
4 porcje
Składniki
-
wody1000 g
-
soli2 łyżeczki
-
czarnej soczewicy belugi, suszonej uprzednio namoczonej (patrz wskazówka)150 g
-
cebuli przekrojonej na pół120 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
różyczek kalafiora700 - 800 g
-
ziemniaka pokrojonego na 1,5 cm kawałki100 g
-
mleka kokosowego600 g
-
bulionu warzywnego, płynnego (patrz wskazówka)250 - 300 g
-
kminu rzymskiego, mielonego½ łyżeczki
-
cynamonu, mielonego¼ łyżeczki
-
imbiru, suszonego, mielonego½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ - ¾ łyżeczki
-
olej z orzechów włoskich (opcjonalnie) ilość do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
595.2 kcal /
2492.2 kJ
Białko
17.7 g
Tłuszcz
43.1 g
Węglowodany
50.6 g
Błonnik
9.1 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

WEGAŃSKA KUCHNIA
9 Przepisów
Polska
Polska