Urządzenia i Akcesoria
Zupa krem z brokułów z cheddarem
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 35 min
6 porcji
Składniki
-
100 g sera cheddar pokrojonego na kawałki
-
80 - 100 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
2 ząbki czosnku
-
15 g masła
-
150 g ziemniaków pokrojonych na kawałki
-
300 - 350 g różyczek brokułu
-
1 kostka bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszona1 łyżeczka koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
700 g wody
-
200 g mleka
-
½ - 1 łyżeczka soli
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
436.9 mg
Białko
7.5 g
Kalorie
623.8 kJ /
149.1 kcal
Tłuszcz
9.1 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
TREŚCIWE ZUPY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Krem z młodej kalarepy z olejem koperkowym
50min.
Zupa krem ze szpinaku
40min.
Zupa krem z selera z jabłkiem
55min.
Zupa krem kalafiorowa z fenkułem i szafranem
40min.
Zupa krem ziemniaczano-szpinakowa, wytrawny flan jajeczny
45min.
Zupa krem z porów
30min.
Zupa krem z groszku
40min.
Zupa krem z marchewki z tymiankiem
35min.
Zupa krem z resztek warzyw
50min.
Zupa krem z warzyw
35min.
Zupa krem z pieczarek
20min.
Zupa krem z cukinii
25min.