Urządzenia i Akcesoria
Bezglutenowe kotleciki wegetariańskie z dressingiem jogurtowym
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 55 min
7 sztuk
Składniki
Kotleciki
-
½ cytryn ekologiczna
-
100 g batata pokrojonego na kawałki
-
100 g papryki bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
50 g pora pokrojonego na 1 cm kawałki
-
75 g korzenia selera pokrojonego na kawałki
-
½ łyżeczka soli
-
¼ - ½ papryczka chili, świeża bez gniazd nasiennych, pokrojona na kawałki
-
25 g siemienia lnianego
-
1 jajko
Dressing jogurtowy
-
40 g oliwy z oliwek
-
½ ząbka czosnku
-
¼ papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
10 g bazylii, świeżej tylko liście
-
10 g kolendry, świeżej tylko liście
-
10 g szczypiorku, świeżego pokrojonego na 5 cm kawałki
-
¼ łyżeczki soli
-
60 g jogurtu naturalnego
-
15 g soku z limonek, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
287.8 mg
Białko
4.2 g
Kalorie
624.8 kJ /
149.3 kcal
Tłuszcz
8.9 g
Błonnik
6.1 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
17.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Kalafiorowe sakiewki i surówka z czerwonej kapusty
45 min
Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną
1 godz. 10 min
Buraczane klopsiki z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
1 godz. 30 min
Klopsiki z tofu z sosem słodko-kwaśnym i ananasowym ryżem
55 min
Faszerowane pieczarki portobello z pieczonymi warzywami
45 min
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 godz. 40 min
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.
Kotleciki z marchewki
1 godz. 20 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 godz. 20 min
Kotleciki pietruszkowe
25 min
Kotlety brokułowe z salsą rzodkiewkową (wegańskie)
1 godz. 10 min