Urządzenia i Akcesoria
Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 sztuk
Składniki
-
50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
30 g płatków owsianych, górskich
-
50 g ziaren, mieszanych np. ziaren sezamu, pestek dyni, ziaren słonecznika
-
900 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
-
100 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
100 g cukinii pokrojonej na 2-3 cm kawałki
-
50 g cebuli przekrojonej na pół
-
70 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
-
1 ząbek czosnku
-
3 liście bazylii, świeże
-
2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1 - 2 szczypty soli
-
½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)
-
50 g bułki tartej (patrz wskazówka)
-
olej ilość do smażenia
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Sód
68.5 mg
Białko
2.7 g
Kalorie
341 kJ /
81.5 kcal
Tłuszcz
4.7 g
Błonnik
1.3 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Węglowodany
7.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Roślinne klopsiki w sosie pomidorowym z kuskusem i warzywami (TM7, TM6)
25 min
Wegańskie burgery
45 min
Spaghetti z wegańskimi pulpetami w sosie pomidorowym
1 godz.
Pieczone wegetariańskie enchilady
50 min
Żurek wegański
35 min
Buraczane klopsiki z ziemniakami i surówką z czerwonej kapusty
1 godz. 30 min
Zapiekanka warzywna z serem feta
1 godz. 20 min
Pełnoziarniste spaghetti w kremowym sosie z soczewicy i marchewki (TM5, TM6)
1 godz.
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
1 godz.
Wegańskie burgery z pieczarek i resztek ugotowanego ryżu
1 godz. 40 min
Burgery z komosy ryżowej z żółtym ketchupem
2 godz.
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min