Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną

3.8 156 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
20 sztuk

Składniki

  • 50 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
    50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g płatków owsianych, górskich
  • 50 g ziaren, mieszanych np. ziaren sezamu, pestek dyni, ziaren słonecznika
  • 900 g wody plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 100 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 100 g cukinii pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 50 g cebuli przekrojonej na pół
  • 70 g marchewki pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 liście bazylii, świeże
  • 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 - 2 szczypty soli
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)
  • 50 g bułki tartej (patrz wskazówka)
  • olej ilość do smażenia

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 sztukę

Sód 68.5 mg
Białko 2.7 g
Kalorie 341 kJ / 81.5 kcal
Tłuszcz 4.7 g
Błonnik 1.3 g
Tłuszcz nasycony 1 g
Węglowodany 7.9 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...