Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną
TM6 TM5

Wegetariańskie kotleciki z kaszą gryczaną

3.8 (115 ocen)

Składniki

  • 50 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
    lub 50 g sera grana padano, pokrojonego na 3 cm kawałki
  • 30 g płatków owsianych, górskich
  • 50 g ziaren, mieszanych, np. ziaren sezamu, pestek dyni, ziaren słonecznika
  • 900 g wody, plus dodatkowa ilość do zwilżenia dłoni
  • 100 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 100 g cukinii, pokrojonej na 2-3 cm kawałki
  • 50 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 70 g marchewki, pokrojonej na 2 cm kawałki
  • 1 ząbek czosnku
  • 3 liście bazylii, świeże
  • 2 gałązki natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 1 - 2 szczypty soli
  • ½ łyżeczki papryki wędzonej, mielonej (opcjonalnie)
  • 50 g bułki tartej (patrz wskazówka)
  • olej, ilość do smażenia

Wartości odżywcze
na 1 sztukę
Kalorie
341 kJ / 81.5 kcal
Białko
2.7 g
Węglowodany
7.9 g
Tłuszcz
4.7 g
Tłuszcz nasycony
1 g
Błonnik
1.3 g
Sód
68.5 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy