Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli

Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli

4.5 286 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

Pasta z awokado
  • ząbek czosnku
    1
  • liści kolendry, świeżych
    5 g
  • awokado dojrzałego (1 szt.)
    120 - 140 g
  • soku z limonki
    10 - 15 g
Burgery
  • wody
    1000 g
  • komosy ryżowej (quinoa)
    180 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    60 g
  • ząbki czosnku
    1 - 2
  • oliwy z oliwek
    15 g
  • suszonych pomidorów, w oleju odsączonych z zalewy
    40 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    5 - 10 g
  • czarnej fasoli, z puszki opłukanej pod bieżącą wodą i odsączonej
    240 g
  • siemienia lnianego mielonego
    30 g
  • musztardy
    10 g
  • sosu sojowego
    10 g
  • kminu rzymskiego, mielonego
    1 łyżeczka
  • chili, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • papryki wędzonej, mielonej
    ½ łyżeczki
  • soli
    1 łyżeczka
  • olej rzepakowy ilość do smażenia
Składanie burgerów
  • bułek np. grahamek lub pełnoziarnistych
    6
  • liści sałaty
    6
  • pomidory pokrojone w plastry
    1 - 2
  • czerwonej cebuli pokrojonej w piórka
    ½

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 479.7 kcal / 2008.3 kJ
Białko 17.3 g
Tłuszcz 16 g
Węglowodany 77.3 g
Błonnik 12.3 g
Tłuszcz nasycony 2 g
Sód 842.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...