Urządzenia i Akcesoria
Pulpety z soczewicy z makaronem w sosie pomidorowym
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
40 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
5 - 10 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
1300 g wody
-
200 g czerwonej soczewicy, suszonej uprzednio opłukanej pod bieżącą wodą
-
160 g cebuli przekrojonej na pół
-
3 ząbki czosnku
-
30 g oliwy z oliwek
-
50 g bułki tartej
-
1 łyżeczka majeranku, suszonego
-
2 - 2 ¼ łyżeczki soli
-
¾ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
500 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
1 łyżeczka oregano, suszonego
-
300 g makaronu, suchego, typu penne z pszenicy durum lub pełnoziarnistego
-
olej rzepakowy ilość do smażenia
-
bazylia, świeża do dekoracji
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
1458.5 mg
Białko
29.5 g
Kalorie
3114 kJ /
743.8 kcal
Tłuszcz
24.3 g
Błonnik
10.8 g
Tłuszcz nasycony
4.5 g
Węglowodany
111.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CODZIENNE OBIADY
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Wegetariański gulasz z kapustą włoską, fasolą i pęczakiem
50 min
Gulasz z soczewicy i batatów z pęczakiem
50 min
Leczo wegańskie z czerwoną soczewicą
1 godz.
Pulpeciki z ciecierzycy z letnią sałatką pomidorową
1 godz.
Burgery z komosy ryżowej i czarnej fasoli
1 godz.
Wegetariański sos boloński z soczewicą
45 min
Wegańskie "chili con carne"
1 godz.
Potrawka z cukinii i ciecierzycy
30 min
Wegetariańskie burgery z fasoli
1 godz. 10 min
Kotlety z kaszy gryczanej i czarnej fasoli
1 godz. 10 min
Kotleciki pietruszkowe
25 min
Wegańska fasolka po bretońsku
13 godz. 50 min