Urządzenia i Akcesoria
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
130 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
130 g bulw kopru włoskiego pokrojonych na kawałki
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
10 g masła
-
130 g ryżu białego, długoziarnistego
-
½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
830 g wody
-
½ gałązki tymianku, świeżego
-
1 liść laurowy, suszony1 liść laurowy, świeży
-
2 filety z ryby o białym mięsie (ok. 150 g każdy), np. dorsz, mintaj
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego2 szczypty pieprzu kolorowego, świeżo mielonego
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
331.5 mg
Białko
38.7 g
Kalorie
2417.3 kJ /
577.8 kcal
Tłuszcz
17.5 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Węglowodany
66.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Ryba na parze z zieloną soczewicą i sosem paprykowym
40 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Ryba z warzywami na parze; Lody z sosem z owoców jagodowych
1 godz. 15 min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 godz.
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
35 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45 min
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min