
Urządzenia i Akcesoria
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje
Składniki
-
130 g marchewki pokrojonej na kawałki
-
130 g bulw kopru włoskiego pokrojonych na kawałki
-
70 g cebuli przekrojonej na pół
-
20 g oliwy z oliwek
-
10 g masła
-
130 g ryżu białego, długoziarnistego
-
½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
830 g wody
-
½ gałązki tymianku, świeżego
-
1 liść laurowy, świeży
-
2 filety z ryby o białym mięsie (ok. 150 g każdy), np. dorsz, mintaj
-
2 szczypty soli
-
2 szczypty pieprzu kolorowego, świeżo mielonego
-
1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
577.8 kcal /
2417.3 kJ
Białko
38.7 g
Tłuszcz
17.5 g
Węglowodany
66.7 g
Błonnik
5.5 g
Tłuszcz nasycony
5.3 g
Sód
331.5 mg