Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw

Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw

3.8 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 45 min
2 porcje

Składniki

  • 130 g marchewki pokrojonej na kawałki
  • 130 g bulw kopru włoskiego pokrojonych na kawałki
  • 70 g cebuli przekrojonej na pół
  • 20 g oliwy z oliwek
  • 10 g masła
  • 130 g ryżu białego, długoziarnistego
  • ½ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ½ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 830 g wody
  • ½ gałązki tymianku, świeżego
  • 1 liść laurowy, świeży
    1 liść laurowy, suszony
  • 2 filety z ryby o białym mięsie (ok. 150 g każdy), np. dorsz, mintaj
  • 2 szczypty soli
  • 2 szczypty pieprzu kolorowego, świeżo mielonego
    2 szczypty pieprzu czarnego, świeżo mielonego
  • 1 łyżeczka soku z cytryny, świeżo wyciśniętego

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 577.8 kcal / 2417.3 kJ
Białko 38.7 g
Tłuszcz 17.5 g
Węglowodany 66.7 g
Błonnik 5.5 g
Tłuszcz nasycony 5.3 g
Sód 331.5 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...