Wersje kompatybilne
Filet z morszczuka z warzywami gotowanymi na parze (dla dzieci)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 350 g wody
- 50 g marchewki, pokrojonej w ok. 2 cm słupki
-
20
g zielonej fasolki mamut, świeżej, bez łyka, pokrojonej na kawałki
lub 20 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, bez łyka - 40 g cukinii, pokrojonej w ok. 2 cm słupki
- 40 g różyczek kalafiora (ok. 2 szt.), podzielonych na kawałki
- 100 g ziemniaka, pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
- 150 g filetów z morszczuka (ok. 2 szt.), bez ości, pokrojonych na kawałki
- 2 łyżeczki oliwy z oliwek
- ½ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 403.7 kJ / 96.3 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 9.2 g
- Tłuszcz
- 2.9 g
- Błonnik
- 1.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze papryk (350-800 g)
25 min
Purée z cukinii (dla dzieci)
50min
Purée ziemniaczane z łososiem (dla dzieci)
45 min
Purée z warzyw i ryby
45 min
Gotowanie na parze jabłek (200-400 g)
20 min
Purée z zielonego groszku (dla dzieci)
55 Min
Filet z morszczuka w zielonym sosie z brokułami (dla dzieci)
35min
Purée z marchewki (dla dzieci)
1h
Purée z batatów (dla dzieci)
1h
Łosoś z brokułami i beszamelem (dla dzieci)
25 min
Purée z warzyw gotowanych na parze do zamrożenia (dla dzieci)
1h 10min
Ryba z warzywami na parze
1h 15min