Urządzenia i Akcesoria
Filet z morszczuka z warzywami gotowanymi na parze (dla dzieci)
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
3 porcje
Składniki
-
350 g wody
-
50 g marchewki pokrojonej w ok. 2 cm słupki
-
20 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, bez łyka20 g zielonej fasolki mamut, świeżej bez łyka, pokrojonej na kawałki
-
40 g cukinii pokrojonej w ok. 2 cm słupki
-
40 g różyczek kalafiora (ok. 2 szt.), podzielonych na kawałki
-
100 g ziemniaka pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
-
150 g filetów z morszczuka (ok. 2 szt.), bez ości, pokrojonych na kawałki
-
2 łyżeczki oliwy z oliwek
-
½ łyżeczki soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
10 g
Kalorie
403.7 kJ /
96.3 kcal
Tłuszcz
2.9 g
Błonnik
1.8 g
Węglowodany
9.2 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DANIA DLA DZIECI
78 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Gotowanie na parze jabłek (200-400 g)
20 min
Gotowanie na parze pasternaku (550-1000 g)
30 min
Purée z marchewki, ziemniaka i sałaty (od 6. miesiąca życia)
35 min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 godz.
Łosoś z brokułami i beszamelem (dla dzieci)
25 min
Bataty z pomidorami i makaronem (dla dzieci)
45 min
Makaron z warzywami i tuńczykiem (dla dzieci)
30 min
Filet z morszczuka w zielonym sosie z brokułami (dla dzieci)
35 min
Klopsiki z indyka z purée pomidorowym (dla dzieci)
45 min
Purée z warzyw i ryby
45 min
Łosoś na parze z pesto, ryż i fasolka szparagowa (BLW, dla dzieci)
35 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min