Filet z morszczuka z warzywami gotowanymi na parze (dla dzieci)

Filet z morszczuka z warzywami gotowanymi na parze (dla dzieci)

4.3 29 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 30 min
3 porcje

Składniki

  • wody
    350 g
  • marchewki pokrojonej w ok. 2 cm słupki
    50 g
  • zielonej fasolki mamut, świeżej bez łyka, pokrojonej na kawałki
    20 g
    20 g zielonej fasolki szparagowej, mrożonej, bez łyka
  • cukinii pokrojonej w ok. 2 cm słupki
    40 g
  • różyczek kalafiora (ok. 2 szt.), podzielonych na kawałki
    40 g
  • ziemniaka pokrojonego na ok. 2 cm kawałki
    100 g
  • filetów z morszczuka (ok. 2 szt.), bez ości, pokrojonych na kawałki
    150 g
  • oliwy z oliwek
    2 łyżeczki
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    ½ łyżeczki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 96.3 kcal / 403.7 kJ
Białko 10 g
Tłuszcz 2.9 g
Węglowodany 9.2 g
Błonnik 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...