Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 500 g wody
-
500
g ziemniaków, mączystych, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
lub 500 g batatów, białych lub pomarańczowych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2-3 cm kawałki - 100 g pora, zielonej części, pokrojonego w 1 cm plastry
- 300 g różyczek brokułu
- 720 g filetów z ryby o białym mięsie, bez skóry i ości (patrz wskazówka)
- 40 g masła, miękkiego, pokrojonego na kawałki
- sól, do smaku
- pieprz czarny, mielony, do smaku
- oliwa z oliwek, do skropienia
- mieszane zioła, świeże, do dekoracji
- cytryna, pokrojona w plastry, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1673 kJ / 398.3 kcal
- Białko
- 41.6 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Błonnik
- 6.8 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Ryba na parze z zieloną soczewicą i sosem paprykowym
40min
Dorsz na parze w pesto z risotto i salsą pomidorową
45min
Zupa z cukinią; Ryba na parze z ziemniakami i cytrynowym sosem
50min
Filet z morszczuka z warzywami gotowanymi na parze (dla dzieci)
30min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1h
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40min
Łosoś na parze, po azjatycku
1h
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30min
Ryba z warzywami na parze
1h 15min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40min
Warzywa gotowane na parze
35min