
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
- 500 g wody
-
500
g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2-3 cm kawałki
lub 500 g batatów białych lub pomarańczowych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2-3 cm kawałki - 100 g pora zielonej części, pokrojonego w 1 cm plastry
- 300 g różyczek brokułu
- 720 g filetów z ryby o białym mięsie bez skóry i ości (patrz wskazówka)
- 40 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
- sól do smaku
- pieprz czarny, mielony do smaku
- oliwa z oliwek do skropienia
- mieszane zioła, świeże do dekoracji
- cytryna pokrojona w plastry, do podania
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 398.3 kcal / 1673 kJ
- Białko
- 41.6 g
- Tłuszcz
- 13 g
- Węglowodany
- 25.4 g
- Błonnik
- 6.8 g