
Urządzenia i Akcesoria
Ryba na parze z zielonym purée
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście5 g
-
wody500 g
-
ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2-3 cm kawałki500 g
-
pora zielonej części, pokrojonego w 1 cm plastry100 g
-
różyczek brokułu300 g
-
filetów z ryby o białym mięsie bez skóry i ości (patrz wskazówka)720 g
-
masła miękkiego, pokrojonego na kawałki40 g
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
oliwa z oliwek do skropienia
-
mieszane zioła, świeże do dekoracji
-
cytryna pokrojona w plastry, do podania
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
398.3 kcal /
1673 kJ
Białko
41.6 g
Tłuszcz
13 g
Węglowodany
25.4 g
Błonnik
6.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

JEDZ KOLOROWO II
12 Przepisów
Polska
Polska