Urządzenia i Akcesoria
Ryba na parze z zielonym purée
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
5 g natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
500 g wody
-
500 g batatów, białych lub pomarańczowych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2-3 cm kawałki500 g ziemniaków, mączystych pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
100 g pora zielonej części, pokrojonego w 1 cm plastry
-
300 g różyczek brokułu
-
720 g filetów z ryby o białym mięsie bez skóry i ości (patrz wskazówka)
-
40 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
sól do smaku
-
pieprz czarny, mielony do smaku
-
oliwa z oliwek do skropienia
-
mieszane zioła, świeże do dekoracji
-
cytryna pokrojona w plastry, do podania
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
41.6 g
Kalorie
1673 kJ /
398.3 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
6.8 g
Węglowodany
25.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
JEDZ KOLOROWO II
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ryba na parze z zieloną soczewicą i sosem paprykowym
40 min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 godz.
Filet z morszczuka z warzywami gotowanymi na parze (dla dzieci)
30 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Ryba z sosem pomidorowym
30 min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Ryba z warzywami i purée z kalafiora
40 min
Łosoś na parze po azjatycku
1 godz.
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min