
Urządzenia i Akcesoria
Ryba na parze z sosem pomidorowym
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji
Składniki
-
50 g oliwy z oliwek
-
500 g przecieru pomidorowego, typu passata
-
¼ - ½ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
-
800 - 1000 g filetów z białej ryby świeżych, ze skórą (4 szt.), np. dorsza, morszczuka
-
500 g zielonej fasolki mamut, świeżej przekrojonej na pół
-
majonez (opcjonalnie) ilość do dekoracji
-
1 łyżeczka szczypiorku, świeżego posiekanego
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
280.5 kcal /
1174.4 kJ
Białko
32.7 g
Tłuszcz
13.8 g
Węglowodany
10.7 g
Błonnik
4.3 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska