Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g oliwy z oliwek
- 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
- 800 - 1000 g filetów z białej ryby, świeżych, ze skórą (4 szt.), np. dorsza, morszczuka
-
500
g zielonej fasolki mamut, świeżej, przekrojonej na pół
lub 500 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, przekrojonej na pół - majonez, ilość do dekoracji (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka szczypiorku, świeżego, posiekanego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1174.4 kJ / 280.5 kcal
- Białko
- 32.7 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g
- Błonnik
- 4.3 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40min
Pstrągi na parze z kaszą bulgur, młodą marchewką i sosem balsamicznym
50min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1h
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50min
Filet z morszczuka z warzywami gotowanymi na parze (dla dzieci)
30min
Ryba na parze z zielonym purée
50min
Ryba z sosem pomidorowym
30min
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1h 5min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45min
Łosoś na parze, po azjatycku
1h
Ryba z warzywami na parze
1h 15min