Ryba na parze z sosem pomidorowym

Ryba na parze z sosem pomidorowym

4.2 70 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 1 godz.
6 porcji

Składniki

  • oliwy z oliwek
    50 g
  • przecieru pomidorowego, typu passata
    500 g
  • soli
    ¼ - ½ łyżeczki
  • cukru (opcjonalnie)
    ½ łyżeczki
  • filetów z białej ryby świeżych, ze skórą (4 szt.), np. dorsza, morszczuka
    800 - 1000 g
  • zielonej fasolki mamut, świeżej przekrojonej na pół
    500 g
    500 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, przekrojonej na pół
  • majonez (opcjonalnie) ilość do dekoracji
  • szczypiorku, świeżego posiekanego
    1 łyżeczka

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 280.5 kcal / 1174.4 kJ
Białko 32.7 g
Tłuszcz 13.8 g
Węglowodany 10.7 g
Błonnik 4.3 g
Tłuszcz nasycony 1.8 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...