Ryba na parze z sosem pomidorowym
TM6 TM5

Ryba na parze z sosem pomidorowym

4.2 (65 ocen)

Składniki

  • 50 g oliwy z oliwek
  • 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
  • ¼ - ½ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
  • 800 - 1000 g filetów z białej ryby, świeżych, ze skórą (4 szt.), np. dorsza, morszczuka
  • 500 g zielonej fasolki mamut, świeżej, przekrojonej na pół
    lub 500 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej, przekrojonej na pół
  • majonez, ilość do dekoracji (opcjonalnie)
  • 1 łyżeczka szczypiorku, świeżego, posiekanego

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1174.4 kJ / 280.5 kcal
Białko
32.7 g
Węglowodany
10.7 g
Tłuszcz
13.8 g
Tłuszcz nasycony
1.8 g
Błonnik
4.3 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy