
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g oliwy z oliwek
- 500 g przecieru pomidorowego, typu passata
- ¼ - ½ łyżeczki soli
- ½ łyżeczki cukru (opcjonalnie)
- 800 - 1000 g filetów z białej ryby świeżych, ze skórą (4 szt.), np. dorsza, morszczuka
-
500
g zielonej fasolki mamut, świeżej przekrojonej na pół
lub 500 g zielonej fasolki szparagowej, świeżej przekrojonej na pół - majonez ilość do dekoracji (opcjonalnie)
- 1 łyżeczka szczypiorku, świeżego posiekanego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 280.5 kcal / 1174.4 kJ
- Białko
- 32.7 g
- Tłuszcz
- 13.8 g
- Węglowodany
- 10.7 g
- Błonnik
- 4.3 g
- Tłuszcz nasycony
- 1.8 g