
Urządzenia i Akcesoria
Ryba z warzywami na parze; Lody z sosem z owoców jagodowych
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
Ryba z warzywami na parze
-
oliwy z oliwek80 g
-
soli¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek1 - 2 łyżki
-
filety z ryby o białym mięsie (120-200 g każdy)4
-
warzyw, mieszanych (np. marchewki, cukinii, selera naciowego, rzepy), pokrojonych na kawałki200 g
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych w 3 mm plastry400 g
Sos z owoców jagodowych
-
czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych600 g
-
białego wina250 g
-
rumu (opcjonalnie)10 g
-
skrobi kukurydzianej10 g
-
cukru50 - 80 g
-
lody np. śmietankowe lub czekoladowe
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
661 kcal /
2767 kJ
Białko
28 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
51 g
Błonnik
10.5 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
593 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska