
Urządzenia i Akcesoria
Ryba z warzywami na parze; Lody z sosem z owoców jagodowych
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
Ryba z warzywami na parze
-
80 g oliwy z oliwek
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 łyżki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
4 filety z ryby o białym mięsie (120-200 g każdy)
-
200 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, cukinii, selera naciowego, rzepy), pokrojonych na kawałki
-
500 g wody
-
400 g ziemniaków pokrojonych w 3 mm plastry
Sos z owoców jagodowych
-
600 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych
-
250 g białego wina
-
10 g rumu (opcjonalnie)
-
10 g skrobi kukurydzianej
-
50 - 80 g cukru
-
lody np. śmietankowe lub czekoladowe
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
661 kcal /
2767 kJ
Białko
28 g
Tłuszcz
29 g
Węglowodany
51 g
Błonnik
10.5 g
Tłuszcz nasycony
7 g
Sód
593 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

STACJA THERMOMIX FRIEND®
41 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Pstrągi z warzywami na parze; Mus twarogowy z sosem z owoców jagodowych
55 min
Ryba z sosem chimichurri, fasolką i ziemniakami; Warstwowy deser z chia
1 godz.
Ryba na parze z zieloną soczewicą i sosem paprykowym
40 min
Zupa z cukinią; Ryba na parze z ziemniakami i cytrynowym sosem
50 min
Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym
50 min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 godz.
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min