Ryba z warzywami na parze; Lody z sosem z owoców jagodowych

Ryba z warzywami na parze; Lody z sosem z owoców jagodowych

3.5 17 ocen
Przygotowanie 40 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

Ryba z warzywami na parze
  • oliwy z oliwek
    80 g
  • soli
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    1 - 2 łyżki
  • filety z ryby o białym mięsie (120-200 g każdy)
    4
  • warzyw, mieszanych (np. marchewki, cukinii, selera naciowego, rzepy), pokrojonych na kawałki
    200 g
  • wody
    500 g
  • ziemniaków pokrojonych w 3 mm plastry
    400 g
Sos z owoców jagodowych
  • czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych
    600 g
  • białego wina
    250 g
  • rumu (opcjonalnie)
    10 g
  • skrobi kukurydzianej
    10 g
  • cukru
    50 - 80 g
  • lody np. śmietankowe lub czekoladowe

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 661 kcal / 2767 kJ
Białko 28 g
Tłuszcz 29 g
Węglowodany 51 g
Błonnik 10.5 g
Tłuszcz nasycony 7 g
Sód 593 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...