Urządzenia i Akcesoria
Ryba z warzywami na parze; Lody z sosem z owoców jagodowych
Składniki
Ryba z warzywami na parze
-
80 g oliwy z oliwek
-
¾ łyżeczki soli
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 - 2 łyżki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
4 filety z ryby o białym mięsie (120-200 g każdy)
-
200 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, cukinii, selera naciowego, rzepy), pokrojonych na kawałki
-
500 g wody
-
400 g ziemniaków pokrojonych w 3 mm plastry
Sos z owoców jagodowych
-
600 g czerwonych owoców jagodowych, mieszanych, świeżych
-
250 g białego wina
-
10 g rumu (opcjonalnie)
-
10 g skrobi kukurydzianej
-
50 - 80 g cukru
-
lody np. śmietankowe lub czekoladowe
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Polska
Może spodoba Ci się również...
Pstrągi z warzywami na parze; Mus twarogowy z sosem z owoców jagodowych
55 min
Ryba gotowana na parze, warzywa i pilaw
45 min
Zupa z cukinią; Ryba na parze z ziemniakami i cytrynowym sosem
50 min
Kurczak na Varomie; Purée ziemniaczane, surówka z marchewki i selera; Ciasto z kruszonki owsianej z owocami
1 godz. 40 min
Ryż z warzywami gotowanymi na parze i sosem słodko-kwaśnym
45 min
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 godz.
Roladki z indyka z cebulą i papryką z batatami i brokułem, zupa pieczarkowa
1 godz. 15 min
Filet z białej ryby (sous-vide) z pieczonymi warzywami (z osłoną noża miksującego)
1 godz. 30 min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min
Orientalny kurczak z ryżem i warzywami na parze
40 min
Ryba z warzywami na parze
1 godz. 15 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min