Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 500 g wody
- 600 g warzyw, mieszanych, np. marchewka, kalafior, cukinia, brokuł, ziemniaki, brukselka, dynia, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 220 g mleka
- 20 g masła
- 15 g mąki pszennej
- 4 żółtka
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1166.8 kJ / 278.9 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 777.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Kalafior z purée z groszku
40min
Kurczak na Varomie; Purée ziemniaczane, surówka z marchewki i selera; Ciasto z kruszonki owsianej z owocami
1 godz. 40 min
Ryba z warzywami na parze; Lody z sosem z owoców jagodowych
1 Std. 15 Min
Warzywa z serowym sosem; Surówka brokułowa
40min
Brokuły i ziemniaki z sosem z sera pleśniowego
30 phút
Warzywa gotowane na parze (w stacji Thermomix Friend®)
35min
Sałatka z gotowanych ziemniaków z miętowo-cytrynowym sosem
15min
Gotowanie na parze korzenia selera (200-450 g)
20 phút
Gotowanie na parze młodych ziemniaków (300-600 g)
35min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 phút
Warzywa gotowane na parze
35min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20 phút