Urządzenia i Akcesoria
Warzywa gotowane na parze z parmezanowym zabajone
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
80 g sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki
-
500 g wody
-
600 g warzyw, mieszanych np. marchewka, kalafior, cukinia, brokuł, ziemniaki, brukselka, dynia, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
-
220 g mleka
-
20 g masła
-
15 g mąki pszennej
-
4 żółtka
-
¼ łyżeczki soli
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
777.3 mg
Białko
15.4 g
Kalorie
1166.8 kJ /
278.9 kcal
Tłuszcz
15.1 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Węglowodany
20.7 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
NEWSLETTER
8 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Zupa krem z warzyw, kurczak na parze, warzywne tagliatelle i sos musztardowy
45 min
Gotowanie na parze cukinii (550-800 g)
30 min
Gotowanie na parze papryk (350-800 g)
25 min
Gotowanie na parze szparagów (500-800 g)
25 min
Gotowanie na parze młodych marchewek (650-1200 g)
35 min
Gotowanie na parze korzenia selera (200-450 g)
20 min
Warzywa gotowane na parze (w stacji Thermomix Friend®)
35 min
Warzywa gotowane na parze
35 min
Brokuły i ziemniaki z sosem z sera pleśniowego
30 min
Sałatka z gotowanych ziemniaków z miętowo-cytrynowym sosem
15 min
Zielona fasolka szparagowa na Varomie
30 min
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40 min