
Urządzenia i Akcesoria
Warzywa gotowane na parze z parmezanowym zabajone
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
sera parmezan pokrojonego na 3 cm kawałki80 g
-
wody500 g
-
warzyw, mieszanych np. marchewka, kalafior, cukinia, brokuł, ziemniaki, brukselka, dynia, pokrojonych na 2-3 cm kawałki600 g
-
mleka220 g
-
masła20 g
-
mąki pszennej15 g
-
żółtka4
-
soli¼ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
gałki muszkatołowej, mielonej2 szczypty
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
278.9 kcal /
1166.8 kJ
Białko
15.4 g
Tłuszcz
15.1 g
Węglowodany
20.7 g
Błonnik
4.6 g
Tłuszcz nasycony
8.4 g
Sód
777.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

NEWSLETTER
8 Przepisów
Polska
Polska