Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g sera parmezan, pokrojonego na 3 cm kawałki
- 500 g wody
- 600 g warzyw, mieszanych, np. marchewka, kalafior, cukinia, brokuł, ziemniaki, brukselka, dynia, pokrojonych na 2-3 cm kawałki
- 220 g mleka
- 20 g masła
- 15 g mąki pszennej
- 4 żółtka
- ¼ łyżeczki soli
- 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 2 szczypty gałki muszkatołowej, mielonej
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1166.8 kJ / 278.9 kcal
- Białko
- 15.4 g
- Węglowodany
- 20.7 g
- Tłuszcz
- 15.1 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.4 g
- Błonnik
- 4.6 g
- Sód
- 777.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Gotowanie na parze pora (200-400 g)
25 min
Gotowanie na parze ziemniaków lub batatów (200-600 g)
30 min
Sałatka ryżowa z warzywami na parze, orientalnym dressingiem i jogurtowym dipem; Ciasteczka
50 min
Brokuły i ziemniaki z sosem z sera pleśniowego
30 min
Gotowanie na parze kapusty (300 g)
15 Min
Gotowanie na parze szpinaku (500 g)
15 Min
Gotowanie na parze kalafiora (300 g)
20min
Warzywa gotowane na parze
35 min
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40 min
Kalafior z purée z groszku
40 min
Gotowanie na parze brokułu (300-800 g)
25 min
Gotowanie na parze kalafiora (350-900 g)
30 min