
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 80 g czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół
- 120 - 150 g cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
- 400 g ziemniaków, młodych nieobranych, dokładnie umytych
- 40 g oliwy z oliwek plus 2 łyżki
- 1 ½ łyżeczki soli
- 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
- 1 pomidor śliwkowy (80-90 g), w całości, mieszczący się do szerokiej części podajnika
- 3 ząbki czosnku
- 10 g liści kolendry, świeżych
- skórka otarta z 1 limonki ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
- 40 g soku z limonki, świeżo wyciśniętego (z ok. 2 szt.)
- 500 g wody
- 4 filety z morszczuka świeże lub mrożone, uprzednio rozmrożone (po ok. 100-125 g, patrz wariant)
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 353.1 kcal / 1477.1 kJ
- Białko
- 25.3 g
- Tłuszcz
- 17.7 g
- Węglowodany
- 23.4 g
- Błonnik
- 3.5 g
- Tłuszcz nasycony
- 2.7 g
- Sód
- 667.3 mg