Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM5)

Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM5)

4.2 10 ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje

Składniki

  • czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół
    80 g
  • cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół
    120 - 150 g
  • ziemniaków, młodych nieobranych, dokładnie umytych
    400 g
  • oliwy z oliwek plus 2 łyżki
    40 g
  • soli
    1 ½ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    1 łyżeczka
  • pomidor śliwkowy (80-90 g), w całości, mieszczący się do szerokiej części podajnika
    1
  • ząbki czosnku
    3
  • liści kolendry, świeżych
    10 g
  • skórka otarta z 1 limonki ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
  • soku z limonki, świeżo wyciśniętego (z ok. 2 szt.)
    40 g
  • wody
    500 g
  • filety z morszczuka świeże lub mrożone, uprzednio rozmrożone (po ok. 100-125 g, patrz wariant)
    4

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 353.1 kcal / 1477.1 kJ
Białko 25.3 g
Tłuszcz 17.7 g
Węglowodany 23.4 g
Błonnik 3.5 g
Tłuszcz nasycony 2.7 g
Sód 667.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...