
Urządzenia i Akcesoria
Ryba w papilotach z plastrami warzyw (TM5)
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 1 godz.
4 porcje
Składniki
-
czerwonej cebuli przekrojonej pionowo na pół80 g
-
cukinii z odciętymi końcówkami, mieszczącej się w szerokiej części podajnika lub przekrojonej wzdłuż na pół120 - 150 g
-
ziemniaków, młodych nieobranych, dokładnie umytych400 g
-
oliwy z oliwek plus 2 łyżki40 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego1 łyżeczka
-
pomidor śliwkowy (80-90 g), w całości, mieszczący się do szerokiej części podajnika1
-
ząbki czosnku3
-
liści kolendry, świeżych10 g
-
skórka otarta z 1 limonki ekologicznej, bez białych błonek (albedo)
-
soku z limonki, świeżo wyciśniętego (z ok. 2 szt.)40 g
-
wody500 g
-
filety z morszczuka świeże lub mrożone, uprzednio rozmrożone (po ok. 100-125 g, patrz wariant)4
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
353.1 kcal /
1477.1 kJ
Białko
25.3 g
Tłuszcz
17.7 g
Węglowodany
23.4 g
Błonnik
3.5 g
Tłuszcz nasycony
2.7 g
Sód
667.3 mg