Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
TM6 TM5

Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym

4.3 (65 ocen)

Składniki

  • 2 cukinie (ok. 500 g każda)
  • 3 szczypty soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 1 ząbek czosnku
  • 240 g wody
  • 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • ¾ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    lub ¾ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
  • 400 g filetów z ryby o białym mięsie, np. dorsza, mintaja, pokrojonych na 3 cm kawałki
  • kurkuma, suszona, mielona, do oprószenia
  • ½ łyżeczki oregano, suszonego
  • 15 g skrobi ziemniaczanej
  • 20 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1091 kJ / 260.8 kcal
Białko
22.4 g
Węglowodany
8.5 g
Tłuszcz
15.7 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Błonnik
1.7 g
Sód
193.3 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy