
Urządzenia i Akcesoria
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
cukinie (ok. 500 g każda)2
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia3 szczypty
-
ząbek czosnku1
-
wody240 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu150 g
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego10 g
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego2 szczypty
-
filetów z ryby o białym mięsie np. dorsza, mintaja, pokrojonych na 3 cm kawałki400 g
-
kurkuma, suszona, mielona do oprószenia
-
oregano, suszonego½ łyżeczki
-
skrobi ziemniaczanej15 g
-
pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół20
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
260.8 kcal /
1091 kJ
Białko
22.4 g
Tłuszcz
15.7 g
Węglowodany
8.5 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Sód
193.3 mg