
Urządzenia i Akcesoria
Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje
Składniki
-
2 cukinie (ok. 500 g każda)
-
3 szczypty soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
1 ząbek czosnku
-
240 g wody
-
150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
-
10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¾ łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
-
2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
-
400 g filetów z ryby o białym mięsie np. dorsza, mintaja, pokrojonych na 3 cm kawałki
-
kurkuma, suszona, mielona do oprószenia
-
½ łyżeczki oregano, suszonego
-
15 g skrobi ziemniaczanej
-
20 pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
260.8 kcal /
1091 kJ
Białko
22.4 g
Tłuszcz
15.7 g
Węglowodany
8.5 g
Błonnik
1.7 g
Tłuszcz nasycony
9.2 g
Sód
193.3 mg