
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 cukinie (ok. 500 g każda)
- 3 szczypty soli, plus dodatkowa ilość do oprószenia
- 1 ząbek czosnku
- 240 g wody
- 150 g śmietany, min. 30% tłuszczu
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
¾
łyżeczki koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
lub ¾ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej - 2 szczypty pieprzu czarnego, mielonego
- 400 g filetów z ryby o białym mięsie, np. dorsza, mintaja, pokrojonych na 3 cm kawałki
- kurkuma, suszona, mielona, do oprószenia
- ½ łyżeczki oregano, suszonego
- 15 g skrobi ziemniaczanej
- 20 pomidorków koktajlowych, przekrojonych na pół
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1091 kJ / 260.8 kcal
- Białko
- 22.4 g
- Węglowodany
- 8.5 g
- Tłuszcz
- 15.7 g
- Tłuszcz nasycony
- 9.2 g
- Błonnik
- 1.7 g
- Sód
- 193.3 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Risotto z warzywami i rybą (TM6)
30 min
Łosoś ze szparagami i pietruszkowym purée
40 Min
Zupa koperkowa i ziołowy filet z indyka z warzywami na Varomie
50 Min
Zupa krem z warzyw, kurczak na parze, warzywne tagliatelle i sos musztardowy
45 Min
Sałatka z brązowym ryżem i pstrągiem łososiowym
35 Min
Zupa z cukinią; Ryba na parze z ziemniakami i cytrynowym sosem
50 Min
Spaghetti z cukinii z łososiem i pesto
30 min
Łosoś z ziemniakami i brokułami z koperkowym sosem
50 Min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Łosoś na parze z ziemniakami, cukinią i papryką
45 Min
Filety z pstrąga gotowane na parze i purée z brokułów
40 Min
Paczuszka z łososiem i porem z ziemniakami
1 Std.