Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym

Ryba na spaghetti z cukinii z sosem śmietanowym

4.3 68 ocen
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 55 min
4 porcje

Składniki

  • cukinie (ok. 500 g każda)
    2
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia
    3 szczypty
  • ząbek czosnku
    1
  • wody
    240 g
  • śmietany, min. 30% tłuszczu
    150 g
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
    10 g
  • koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM
    ¾ łyżeczki
    ¾ kostki bulionu warzywnego (na 0,5 l), pokruszonej
  • pieprzu czarnego, mielonego
    2 szczypty
  • filetów z ryby o białym mięsie np. dorsza, mintaja, pokrojonych na 3 cm kawałki
    400 g
  • kurkuma, suszona, mielona do oprószenia
  • oregano, suszonego
    ½ łyżeczki
  • skrobi ziemniaczanej
    15 g
  • pomidorków koktajlowych przekrojonych na pół
    20

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 260.8 kcal / 1091 kJ
Białko 22.4 g
Tłuszcz 15.7 g
Węglowodany 8.5 g
Błonnik 1.7 g
Tłuszcz nasycony 9.2 g
Sód 193.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...