
Urządzenia i Akcesoria
Ryba z warzywami na parze
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
80 g oliwy z oliwek, extra virgin
-
¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków
-
½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
2 łyżki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
-
4 filety z turbota (120-200 g każdy, patrz wskazówka)
-
200 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, cukinii, selera naciowego, rzepy), pokrojonych na kawałki
-
6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
-
50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z 1 cytryny)
-
500 g wody
-
400 - 600 g ziemniaków pokrojonych w 3 mm plastry
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
690.8 kcal /
2890.2 kJ
Białko
69.7 g
Tłuszcz
32.4 g
Węglowodany
28.2 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Sód
1169.2 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Filet z morszczuka z warzywami gotowanymi na parze (dla dzieci)
30 min
Ryba po hindusku z sosem jogurtowym, ziemniakami i warzywami
1 godz.
Ryba na parze z sosem pomidorowym
1 godz.
Ryba z ziemniakami z sosem pomidorowym
50 min
Halibut na parze z warzywami, żółtą soczewicą i zielonym sosem
1 godz.
Cytrynowo-rozmarynowy pstrąg i warzywa na parze
1 godz. 5 min
Dorsz po tajsku z Varomy
1 godz. 10 min
Warzywa na parze z miodem i cytryną
40 min
Filety z dorsza z masłem cytrusowym
50 min
Dorsz na parze z ryżem i szpinakiem w sosie cytrynowym
30 min
Ryba na parze z zielonym purée
50 min
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
50 min