
Urządzenia i Akcesoria
Ryba z warzywami na parze
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje
Składniki
-
oliwy z oliwek, extra virgin80 g
-
soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków¾ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek2 łyżki
-
filety z turbota (120-200 g każdy, patrz wskazówka)4
-
warzyw, mieszanych (np. marchewki, cukinii, selera naciowego, rzepy), pokrojonych na kawałki200 g
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście6 gałązek
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z 1 cytryny)50 g
-
wody500 g
-
ziemniaków pokrojonych w 3 mm plastry400 - 600 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
690.8 kcal /
2890.2 kJ
Białko
69.7 g
Tłuszcz
32.4 g
Węglowodany
28.2 g
Błonnik
4.8 g
Tłuszcz nasycony
6.4 g
Sód
1169.2 mg