Ryba z warzywami na parze

Ryba z warzywami na parze

4.3 703 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • 80 g oliwy z oliwek, extra virgin
  • ¾ łyżeczki soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżki skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
  • 4 filety z turbota (120-200 g każdy, patrz wskazówka)
    4 filety z ryby o białym mięsie, (120-200 g każdy, patrz wskazówka)
  • 200 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, cukinii, selera naciowego, rzepy), pokrojonych na kawałki
  • 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • 50 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z 1 cytryny)
  • 500 g wody
  • 400 - 600 g ziemniaków pokrojonych w 3 mm plastry

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 690.8 kcal / 2890.2 kJ
Białko 69.7 g
Tłuszcz 32.4 g
Węglowodany 28.2 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Sód 1169.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...