Ryba z warzywami na parze
TM5 TM6

Ryba z warzywami na parze

Składniki

  • 80 g oliwy z oliwek, extra virgin
  • ¾ łyżeczki soli
  • ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
  • 2 łyżki skórki otartej z cytryny, ekologicznej, bez białych błonek
  • 4 filety z turbota (120-200 g każdy)
  • 200 g warzyw, mieszanych (np. marchewki, cukinii, selera naciowego, rzepy), pokrojonych na kawałki
  • 6 gałązek natki pietruszki, świeżej, tylko liście
  • sok z cytryny, świeżo wyciśnięty (ok. 50 g)
  • 500 g wody,
  • 400 g ziemniaków, pokrojonych w 3 mm plastry

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1693 kJ / 404 kcal
Białko
30 g
Węglowodany
19 g
Tłuszcz
23 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie