Ryba z warzywami na parze

Ryba z warzywami na parze

4.3 691 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 porcje

Składniki

  • oliwy z oliwek, extra virgin
    80 g
  • soli plus dodatkowa ilość do oprószenia ziemniaków
    ¾ łyżeczki
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ½ łyżeczki
  • skórki otartej z cytryny ekologicznej, bez białych błonek
    2 łyżki
  • filety z turbota (120-200 g każdy, patrz wskazówka)
    4
    4 filety z ryby o białym mięsie, (120-200 g każdy, patrz wskazówka)
  • warzyw, mieszanych (np. marchewki, cukinii, selera naciowego, rzepy), pokrojonych na kawałki
    200 g
  • natki pietruszki, świeżej, tylko liście
    6 gałązek
  • soku z cytryny, świeżo wyciśniętego (z 1 cytryny)
    50 g
  • wody
    500 g
  • ziemniaków pokrojonych w 3 mm plastry
    400 - 600 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 690.8 kcal / 2890.2 kJ
Białko 69.7 g
Tłuszcz 32.4 g
Węglowodany 28.2 g
Błonnik 4.8 g
Tłuszcz nasycony 6.4 g
Sód 1169.2 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...