
Urządzenia i Akcesoria
Filet z białej ryby, ziołowy ryż i warzywa na parze
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 50 min
4 porcje
Składniki
-
warzyw, mieszanych szybko gotujących się (np. marchewki, cukinii, brokułu), pokrojonych na kawałki300 g
-
filetów z ryby o białym mięsie (np. dorsz, halibut), bez skóry i ości, pokrojonych na 4 kawałki (ok. 125 g każdy)500 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
pieprzu czarnego, mielonego½ łyżeczki
-
soku z cytryny, świeżo wyciśniętego1 - 2 łyżeczki
-
natki pietruszki, świeżej, tylko liście10 g
-
ryżu basmati200 g
-
wody1000 g
-
tymianku, suszonego1 ½ łyżeczki
-
rozmarynu, suszonego1 łyżeczka
-
koncentratu bulionu warzywnego, wykonanego w TM1 łyżeczka
-
cebuli pokrojonej w ćwiartki200 g
-
ząbki czosnku2
-
oliwy z oliwek20 g
-
śmietany, min. 30% tłuszczu250 g
-
koperku, świeżego tylko liście, drobno posiekanego5 g
-
skrobi kukurydzianej15 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
486.8 kcal /
2037.9 kJ
Białko
16.5 g
Tłuszcz
3.3 g
Węglowodany
107.3 g
Błonnik
11 g
Tłuszcz nasycony
0.5 g
Sód
897.5 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PEŁNE MENU
11 Przepisów
Polska
Polska