
Urządzenia i Akcesoria
Śledzie po cygańsku
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 porcji
Składniki
-
1 ½ ząbka czosnku
-
5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
-
150 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
-
55 g oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
-
150 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
200 g ketchupu
-
25 g ostrej musztardy
-
1 ⅓ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
-
⅔ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
-
1 łyżeczka cukru
-
⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego (opcjonalnie)
-
650 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
230.6 kcal /
965 kJ
Białko
15.4 g
Tłuszcz
14.5 g
Węglowodany
10.3 g
Błonnik
1 g
Tłuszcz nasycony
2.2 g
Sód
577.3 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚLEDZIE
12 Przepisów
Polska
Polska