Śledzie po cygańsku

Śledzie po cygańsku

4.7 16 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 2 godz. 20 min
8 porcji

Składniki

  • 1 ½ ząbka czosnku
  • 5 g czerwonej papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 150 g czerwonej cebuli przekrojonej na pół
    150 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 55 g oleju rzepakowego tłoczonego na zimno
    55 g oleju rzepakowego
  • 150 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
    150 g ogórków kiszonych, pokrojonych na kawałki
  • 200 g ketchupu
  • 25 g ostrej musztardy
  • 1 ⅓ łyżeczki papryki słodkiej, mielonej
  • ⅔ łyżeczki papryki ostrej, mielonej
  • 1 łyżeczka cukru
  • ⅓ łyżeczki pieprzu czarnego, świeżo mielonego (opcjonalnie)
  • 650 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 2 cm kawałki

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 230.6 kcal / 965 kJ
Białko 15.4 g
Tłuszcz 14.5 g
Węglowodany 10.3 g
Błonnik 1 g
Tłuszcz nasycony 2.2 g
Sód 577.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...