
Urządzenia i Akcesoria
Śledzie po wileńsku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
grzybów, suszonych pokrojonych na kawałki20 g
-
wody300 g
-
ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki100 g
-
cebuli przekrojonej na pół200 g
-
oleju rzepakowego25 g
-
filety z anchois, w oleju odsączone2 - 3
-
koncentratu pomidorowego50 g
-
octu balsamicznego (opcjonalnie)1 łyżeczka
-
cukru1 szczypta
-
pieprzu czarnego, mielonego¼ - ½ łyżeczki
-
soli (opcjonalnie)1 szczypta
-
filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki400 - 450 g
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
235.8 kcal /
987.1 kJ
Białko
17.2 g
Tłuszcz
16.3 g
Węglowodany
6 g
Błonnik
1.6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚLEDZIE
12 Przepisów
Polska
Polska