Urządzenia i Akcesoria
Śledzie po wileńsku
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz. 45 min
6 porcji
Składniki
-
20 g grzybów, suszonych pokrojonych na kawałki
-
300 g wody
-
100 g ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
-
200 g cebuli przekrojonej na pół
-
25 g oleju rzepakowego
-
2 - 3 filety z anchois, w oleju odsączone
-
50 g koncentratu pomidorowego
-
1 łyżeczka octu balsamicznego (opcjonalnie)
-
1 szczypta cukru
-
¼ - ½ łyżeczki pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta soli (opcjonalnie)
-
400 - 450 g filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 porcję
Białko
17.2 g
Kalorie
987.1 kJ /
235.8 kcal
Tłuszcz
16.3 g
Błonnik
1.6 g
Węglowodany
6 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
ŚLEDZIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Korzenny śledź z jabłkiem
2 Std. 30 Min
Pasztet z ryb słodkowodnych
16 Std. 15 Min
Pulpety z karpia w galarecie
4 Std. 10 Min
Pasztet z dorsza
1 Std. 10 Min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 Std. 15 Min
Paprykarz ze śledziem
1 Std. 30 Min
Tatar ze śledzia z kolendrą i mango
55 Min
Śledzie po cygańsku
2 Std. 20 Min
Śledzie po wiejsku
25 Std. 10 Min
Śledzie po kaszubsku
13 Std. 45 Min
Śledzie w sosie musztardowym
10 Std. 15 Min
Hekele
2 Std. 40 Min