Śledzie po wileńsku

Śledzie po wileńsku

4.2 62 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 13 godz. 45 min
6 porcji

Składniki

  • grzybów, suszonych pokrojonych na kawałki
    20 g
  • wody
    300 g
  • ogórków konserwowych pokrojonych na kawałki
    100 g
  • cebuli przekrojonej na pół
    200 g
  • oleju rzepakowego
    25 g
  • filety z anchois, w oleju odsączone
    2 - 3
  • koncentratu pomidorowego
    50 g
  • octu balsamicznego (opcjonalnie)
    1 łyżeczka
  • cukru
    1 szczypta
  • pieprzu czarnego, mielonego
    ¼ - ½ łyżeczki
  • soli (opcjonalnie)
    1 szczypta
  • filetów ze śledzi, solonych, a'la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
    400 - 450 g

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 235.8 kcal / 987.1 kJ
Białko 17.2 g
Tłuszcz 16.3 g
Węglowodany 6 g
Błonnik 1.6 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...