Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g musztardy francuskiej, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
- 30 g oleju
- 2 łyżeczki majeranku, suszonego
- 200 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
- 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
- 400 g cebuli, przekrojonej na pół
- 20 g miodu
- 10 g octu balsamicznego
- 1 płaska łyżeczka soli
- 150 g piwa, typu jasny lager (patrz wariant)
- 1 łyżeczka tymianku, suszonego
- 2 liście laurowe, suszone
- 3 ziarna ziela angielskiego
- 5 białych kiełbas, surowych
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 1727 kJ / 412 kcal
- Białko
- 20 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 28 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.2 g
- Błonnik
- 3.2 g
- Sód
- 1067 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pulpety z karpia w galarecie
4h 10min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25h 15min
Tarta z nadzieniem żurkowo-jajecznym
1h 45min
Babka mięsna
1 godz. 30 min
Śledzie po kaszubsku
13 godz. 45 min
Tarta z kiszoną kapustą i kaszanką, dip majonezowo-musztardowy
1h 55 min
Różowe jajka faszerowane pastą z szynki
1h 50min
Pieczeń mielona z jajkiem zawinięta w boczek
2 godz. 15 min
Śledzie w kożuchu
1 godz.
Klops z papryką i jajkiem
1 godz. 40 min
Sałatka z wędzonym kurczakiem i jajkiem
40min
Kurczak po cygańsku
1h 20min