Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym
TM6 TM5

Biała kiełbasa pieczona w sosie piwno-cebulowym

4.3 (719 ocen)

Składniki

  • 50 g musztardy francuskiej, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia
  • 30 g oleju
  • 2 łyżeczki majeranku, suszonego
  • 200 g jabłek, bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
  • 10 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 400 g cebuli, przekrojonej na pół
  • 20 g miodu
  • 10 g octu balsamicznego
  • 1 płaska łyżeczka soli
  • 150 g piwa, typu jasny lager (patrz wariant)
  • 1 łyżeczka tymianku, suszonego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 3 ziarna ziela angielskiego
  • 5 białych kiełbas, surowych

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1727 kJ / 412 kcal
Białko
20 g
Węglowodany
19 g
Tłuszcz
28 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Błonnik
3.2 g
Sód
1067 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy