
Urządzenia i Akcesoria
Śledzie po kaszubsku
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 13 godz. 45 min
8 porcji
Składniki
-
300 g cebuli przekrojonej na pół
-
100 g oleju rzepakowego
-
2 liście laurowe, suszone
-
2 ziarna ziela angielskiego
-
2 - 3 goździki
-
150 g koncentratu pomidorowego
-
20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
-
1 - 2 łyżeczki miodu, płynnego
-
30 - 50 g rodzynek
-
1 łyżeczka białej gorczycy
-
½ łyżeczki majeranku, suszonego
-
¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
-
1 szczypta soli
-
500 - 600 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
262.7 kcal /
1098.9 kJ
Białko
13.4 g
Tłuszcz
18.9 g
Węglowodany
10.6 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
2.3 g
Sód
117.6 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

ŚLEDZIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Korzenny śledź z jabłkiem
2 godz. 30 min
Ryba po grecku
45 min
Śledzie w konfiturze z czerwonej cebuli
25 godz. 15 min
Paprykarz ze śledziem
1 godz. 30 min
Śledzie po cygańsku
2 godz. 20 min
Śledzie po japońsku
45 min
Śledzie po wiejsku
25 godz. 10 min
Śledzie po wileńsku
13 godz. 45 min
Śledzie w sosie musztardowym
10 godz. 15 min
Śledzie w zalewie paprykowej
2 godz. 45 min
Śledzie w śmietanie i ziemniaki w mundurkach
1 godz. 25 min
Ryba po kaszubsku
30 min