Śledzie po kaszubsku

Śledzie po kaszubsku

4.6 1.5K ocen
Przygotowanie 25 min
Czas całkowity 13 godz. 45 min
8 porcji

Składniki

  • 300 g cebuli przekrojonej na pół
  • 100 g oleju rzepakowego
  • 2 liście laurowe, suszone
  • 2 ziarna ziela angielskiego
  • 2 - 3 goździki
  • 150 g koncentratu pomidorowego
  • 20 - 30 g soku z cytryny, świeżo wyciśniętego
  • 1 - 2 łyżeczki miodu, płynnego
    1 - 2 łyżeczki cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • 30 - 50 g rodzynek
  • 1 łyżeczka białej gorczycy
  • ½ łyżeczki majeranku, suszonego
  • ¾ - 1 łyżeczka pieprzu czarnego, mielonego
  • 1 szczypta soli
  • 500 - 600 g filetów ze śledzi, solonych, à la Matjas opłukanych (patrz wskazówka), pokrojonych na 3 cm kawałki

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 262.7 kcal / 1098.9 kJ
Białko 13.4 g
Tłuszcz 18.9 g
Węglowodany 10.6 g
Błonnik 1.4 g
Tłuszcz nasycony 2.3 g
Sód 117.6 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...